Saturday, June 20, 2015

Bondi keeruline noorus.

Bondist on kasvanud kõhn sooniline nooruk, kelle on kummaline anne - tõmmata puuke ja sekeldusi ligi nagu magnet nööpnõelu. Ilmselt on see kuidagi seotud tema teise andega, eirata suuremat osa kombeid. Ka kasside omi.:)
Kui Tibu ja Muri magavad enamuse ajast kas aias või verandal, siis Bondi ei ole kusagil näha. Bondi tüüpiline ilmumine näeb välja umbes järgmiselt. Rohin mina rahulikult õues kui üle tee aias läheb vali lärm lahti. Kõva kräun ja ilmselgelt klohmitakse kedagi. Kisma lõpeb ning mõni sekund hiljem vupsab üle värava turris Bond. Mind nähes pidurdab, laseb turjakarvad alla, vahib korra tagasi kuradi hull, mina niisama, aga tema kohe lahmima ja hakkab vabandava moega sassis kasukat korrastama.
Siis tuleb ja vaatab mulle oma põhjatute merevaigust silmadega otsa. Sealt paistab piiritu usaldus. Sina ei kakle, võtad puuke ära. Nopin talt kaks tükki. Tal on kaela peal selline koht kuhu ta neid korjab. Silin üle pruuni kõhna turja. Siis ta läheb jälle. Ega ma täpselt teagi kas uue nahatäie või puukide järele. Õhtuti ja hommikuti tuleb ta sööma, kuukab sekundiga ära nii Tibu eine kui enda oma, jätab kriipsuks tõmbunud suuga Härra Tibu kööki mossitama ja tuleb teeb meile kiirmassaaži (patsu-patsu). Kui me filmi vahime või raamatut loeme ja temast piisavalt aktiivselt välja ei tee, siis jätab ta järsult järele persse,  õige mul vaja...ma lä`n minema ja pühib solvunult teisele korrusele magama. Ilmselgelt on see žest Tibult õpitud.:)
Kui keegi sööb telekat vaadates krõbekana või muud lihalist hõrgutust, siis piidlevad teised kassid kombekalt eemalt, sõtkuvad esikäppadega vaikselt vaipa ja ainult kehakeele abil on võimalik aru saada, et neil ei ole hetkel mõne palakese vastu midagi. Bond on etiketivaba. Kui ta on liha haistnud, tuleb ta läbi õhu taldrikusse nagu näljane lendkrokodill.
Härra Tibu on üle läinud suverežiimile ja elab enamuse ajast õues. Iseseisev elu teeb väärikaks. Ja see ka, et see tatikas on ju jätkuvalt majas. Keegi peab siin ju ometi mõistuse juurde ka jääma. Härra Tibu on viimasel ajal lämbumiseni väärikas.:)

10 comments:

  1. Näljane lendkrokodill...mul naerupisarad siiani voolavad. Aga eks see näljase hulkurlapsepõlve tagajärg ole.

    ReplyDelete
  2. NO vaatamata vihmale ja sellest tulenevale sundkoristamisele on päev jälle ilus. :D Bond meenutab mulle kedagi, ilmselt meie kolme vurrulist läbisegi, sest meie omadel on kõigil poolkombeks-poolkombetus kombeks, igal ise viisil.

    ReplyDelete
  3. Kusjuures, Bond ei ole hulkur ega näljas olnud. Kasvueas, ülihea isuga pluss koleeriline veidi metsik loomus. Kus midagi on, sealt ta võtab. Isegi teise kassi kausist, mis on kasside koodeksi järgi ENNEKUULMATU. Teine jääb kõrvalt vaatama, näol ülima hukkamõistu ilme, kuidas Bond kausi tühjaks sööb. :)
    Ilmselt on hea isu ka põhjuseks, miks ta nii hea hiirepüüdja on.

    ReplyDelete
  4. Hahhaaa :D Head tegelased sul ikka koos seal. Nii vahvad.

    ReplyDelete
  5. Sa juudas! Kas Sa tead, et selle eelmise kommentaari kirjutamiseks pidin ma havi soovil, bloggeri käsul vahtima kümmet toidupilti, valima välja kõik nuudleid sisaldavad (sic!) road ja seejärel 2 minuti jooksul hiidpika lohiseva lingi kasti kopeerima. Tea, kas varsti tuleb kommenteerimiseks neljapäeva ööd ja täiskuud oodata ja seejärel kümme korda ümber oma vasaku kanna keerutada, simsalabimm sosistada ja klaviatuurle kolm tilka verd tilgutada? :D

    ReplyDelete
  6. einoh:)...ega see staff ometi minu blogis polnud? Vahel hiilib reklaam sinna kuhu oodatagi ei oska.

    ReplyDelete
  7. Need vahvad Bondilood!Loen ja naeran,Sa oskad kohe eriliselt seda kajastada.
    Ootan uusi Bondilugusid ja Sa võiks nad üheks raamatuks kokku kirjutada-see on päris tõsiselt mõeldud.Sul on annet!!!!

    ReplyDelete
  8. Jah, paluks Futu Kassiraamatut. "Parimaid palu Tibu, Bondi ja Muri elust"

    ReplyDelete
  9. Tänan.:)
    Võibolla tõesti...näiteks mõnel eriti pikal, külmal ja pimedal talvel.

    ReplyDelete
  10. See kasside koodeks, et teise looma kausist ei sööda, meie majas ka ei kehti. Kõigepealt ikka oma kaussi nuusutama, aga siis kohe teise kausi kallale! Naabri kass hiilib ka aeg-ajalt siia tuppa ja ahmib kohutava kiirusega niipalju toitu sisse, kui jaksab, kui muidugi kausikestes midagi võtta on. Teise looma söök on alati maitsvam, mis sest, et samast pakist valatud...

    ReplyDelete