Friday, January 1, 2016

Aastalõpupidu, ENSV.

Kutse tuli juba varem, aga kuna stagnaaeg hakkab vaikselt museaalseks nähtuseks muutuma, siis oli kodustest varudest peale ohvitserisäärikute ja portfelli (1979!) selle ürituse jaoks raske midagi välja võluda ja kaltsukast ei leidnud ka midagi, mis oleks sobinud. Hädast aitas välja hea sõber, kelle kapis leidus väärtuslik täiskomplekt tolle aja riideid ja nõnda asusid 31. õhtul Päevakoerte poole teele täies mundris kalifeepükste ja säärikutega auväärt miilitsakapten koos provvaga (miilitsa nooremleitnant). Koos arreteerisime seersant e ("Tulge meiega kaasa!") ja maandusime peomajas, kus aknad olid kaunistatud loosungitega, kus liikus ringi kolhoositare, sõjaväelasi, grusiine või lihtsalt kodanikke organitest ja kus jooksis ringi igas vanuses pioneerikaelarättidega lapsi.
Pokumees lõi portfelli lauale ja võttis seal välja konservõ (Räim tomatis, Tefteli), granaatõuna, viinereid ja pudeli "Russkaja Vodkat".
Külakosti oli laual veelgi, ikka hapukurgid, seenesalat, sprotipasteet, Tallinna kilud jne.
Ürituse naelaks oli viinadegusteerimine, mis hoolimata võimalikust prognoositavast kontrolli alt väljumisest väga kulturna kulges ja asjalikus õhkkonnas läbi viidi. Pisikesed topkad, sentimeeter viina põhjas, oli päris huvitav nokka kasta ja mõnevõrra hariv oli teada saada, et viinad on TÕESTI äärmiselt erineva maitsega. Mõni oli täiesti kibe, mõni mahe, mõni maitsestatud, mõni kohutav igas mõttes. Kõige vähem plusse teenisid kunstilistes pudelites vene päritolu viinad ja esikoha sai eesti "Laua viin".
Hiljem tehti püramiide, sõjaväelaste grupipilti, tantsiti ja vaadati kuidas Leontjev laulis "Gružetsa diski" ja Pugatsova "Vsjo mogut karali".
Ka Mähel oli 10 kraadi külma ja ilutulestik jäises põhjala öös pani imetlejad korralikult proovile,  väga ilus oli, aga väga külm. Ja siis varsti kojuuu!
Uuel aastal sai tuugalt kümneni magatud ja küll olid Päevakoera kaasa pandud koogid hommikukohvi kõrvale head!:)
Tänud lahkele pererahvale võimsa aastalõpupeo korraldamise eest!:)
Kõigile armsatele sõpradele head uut aastat!:)

7 comments:

  1. oi, küll teil võis tore olla :D
    Ka tänavuseks palju lusti, rõõmu ja õnne!

    ReplyDelete
  2. Teite perele tuleb siis uuel aastal lôbu ja lusti!

    ReplyDelete
  3. Lahe, et keegi selliseid pidusid viitsib korraldada! Ilusat uut!

    ReplyDelete
  4. Ühinen minagi mõttega, et see on imetlusväärne, et kellelgi on tahtmist midagi sellist korraldada ja veelgi vahvam, et inimesed sellega kaasa lähevad. Kadestan!

    ReplyDelete
  5. Stiilipeod on nii lahedad! Head uut aastat!

    ReplyDelete