Tuesday, January 12, 2016

Äratusteenus

Härra Tibu on  pererahva jõulupuhkuse korralagedusest muserdatud ajavaistu viimaks korda saanud ja julgeb seda jälle avalikult kasutada ilma, et keegi raamatuga viskaks või midagi.
Umbes viis minutit enne kella viit hopsab mu nina alla täiesti ärkvel kass ja uurib säravisilmi, et kas ma ikka tean, et kell kohe heliseb. Ei tea ja sa võid uttu tõmmata. Mul on veel viis minutit.
Viie minuti pärast kell helisebki. Lesin veel hetke, nii mõnus...uni ka...zzz. HOPSTI! Kas sa tead ikka, et su kell helises juba?* uurivad silmad, lähedalt, kaugelt ja veel korra lähedalt, käpaga patsutatakse põgusalt põsele, teravakäpaline kõnd mu unisel kerel.* Kas sa ikka tead, et su kell helises? , Tean, tean, issandjuMAL!... Kiusaja kaob kuskile. Vaatan kuhu läks. Aha, konsiilium.:) Toas ööbinud Bond kõhutab meie uuel kummutil voodi kõrval ja vaatab kuidas tuleb konserviavajaid üles ajada. Ah sellepärast siis nii põhjalik spektaakel...:)Tibu on läinud ta juurde, panevad ninad kokku knrh! (oota, kohe ajan ta üles) ja kiusaja tuleb tagasi. Kas sa ikka tead, et su kell helises 10 minutit tagasi...Oh, Tibu, sa kiusukott...Krahman oma karvase äratuskella kaenlasse ja me marsime külmkapi poole, kus on kassikonservid, oujee!:) - kaenla alt hakkab kostma nurru...

7 comments:

  1. Kui lõpuni aus olla, siis oleks meile ka sellist äratajakassi vaja, juhuks kui ma juhtun hommikupoole ööd magama :D Aga meie omad ajavad kargud alla alles siis kui mina voodist välja saan ja tekitavad väga unisele ka koperdavale minule mingi takistusriba. Imestan iga kord, et ma veel polegi konte murdnud :D

    ReplyDelete
  2. Jah, takistusriba, muide, kassid jäävad jalgu ainult valges.:) Pimedas nad seda ei tee, ilmselt teavad, et inimene pole pimedas eriline teravsilm, astub lihtsalt peale. Kui pimedas vaipa mööda kõnnin ja mõni seal magab, siis hoiatatakse "knrrh!, ma olen siin!"

    ReplyDelete
  3. Lugeda on naljakas, vägagi Aga säärane ärkamine vist enam väga naljakas pole :D

    ReplyDelete
  4. Kell viis hommikul, jeerum...neil harvadel juhtudel, kui koertel kell viis vaja välja minna on, poen ma voodisse tagasi ja magan mõnuga veel paar tundi. Aalu aga on liiga arrogantne selleks, et vaevuda kedagi üles ajama.

    ReplyDelete
  5. Meil teeb hommikust äratust Mustika-Kribu abikaasale, sest temal on äratuskell. Minu juurde ta ei tule kuna mul pole äratuskella.Minu külje alla poeb Kissu-Konnu, sest tema on unimüts. Thea

    ReplyDelete
  6. Muhedikule: Kui aus olla, siis on see ka päriselt naljakas.:) Äratusteenus on kasside endi leiutis (sest mida rutem konserviavaja ärkab, seda rutem saab süüa) ja teades, et robustselt äratatud inimene võib olla jäme...siis otsitakse viise kuidas olla pehmekäpaline kuid siiski äratav. See leiutamine ongi asja rosin, et mida karvik veel välja mõtleb.:) Aga kell helisebki mul argipäeviti viie ajal, saab vara tööle ja vara koju. Ja saab rahulikult sõita, pole ummikut.

    ReplyDelete
  7. Theale: Jah, raudne reegel, äratatakse alati ikka just seda kelle kell heliseb.:)

    ReplyDelete