Monday, January 25, 2016

Igav jutt ilmast

Kui mõtlema hakata, siis pole nagu enam normaalse talvega harjunudki.:) On ju seljataga kaks äärmiselt napi lumekattega ja suhteliselt pehmet talve ning enne neid millalgi kaks sellist kus võis kuni aprillini lumme uppuda mis polnud ka eriti normaalne jne jne
Muidugi ei ole see selline a la kuus kuud lumi maas nagu üks klassikaline meie laiuskraadi tali olla võiks (jumal tänatud, et ei ole!:), aga ühtluse poolest tuleb au anda - kaks jõulust jäänud vorstirõngast on seniajani rõdul sügavkülmas ja kuu aja jooksul pole kordagi olnud ilma, mis nad üles oleks sulatanud.
Lund on aias umbes 40-60cm, hangedes vööni ja maja taga ei pääse katuselt langetatud lumest enam läbigi.
Külma on olnud viimasel ajal stabiilselt 10-12 miinust. Viimased kolm päeva on 3-6 miinust. Kui lund ei saja on päris mugav liigelda. Teed on puhtad, lumeplöga ei ole ja aknad ei jäätu ära.
Valgust on juba rohkem, päike loojub tund aega hiljem kui jaanuari alguses ja õhtud on imeliselt vaatemängulised. nädala lõpus läks soojemaks. Reede hommikul -11, laupäeval -6,5, pühapäeval -6,5 ja täna -0,2. Nädalavahetusel tabas Ameerikat lumetorm. On inimohvreid.  Meil lihtsalt sadas korralikult.

4 comments:

  1. Meil on tõesti lihtsalt normaalne talv ja mida stabiilsemalt see normaalne on, seda rõõmsam on minu meel, igatahes :)

    ReplyDelete
  2. Stabiilne võiks tõesti olla, vahepealne sula teeb palju paha

    ReplyDelete
  3. No ma siin arvutasin, et u neli nädalat seda stabiilsust oligi. Normaalne.
    Linnas on kõnniteed suletud ja autoteedel ... sõidavad autod.
    Maal on maantee välja sulanud, koduõues õnneks midagi suletud pole.
    võeh, teil seal on nüüd ilmselt rohkem vett kui meil siin.

    ReplyDelete