Thursday, January 28, 2016

Suur Sula

Teisipäeval hakkas vihma sadama. Korralikult. Vahelduva eduga soliseb siiamaani. Oli tohutult meeldiv vaadata kuidas lumi esimestel päevadel katustelt maha libises ja autoga on ka mõnus liigelda, pole lumetõrjet vaja teha, ega pelgu, et tee libe vms. Aus kindel maapind jälle jalgade all.:)
Taimede seisukohast jälle...oleneb mis edasi saab. Kui on kevad ja läheb aeglaselt tõusvas joones kuni päriskevadeni välja ja siis ongi kevad (nagu eelmisel aastal), siis on väegade hää. Aga kui vahepeal on kevad ja karm tali veebruaris-märtsis tagasi tuleb, siis jääb see kes jääb ja looduslik valik meie...hmh...NII vaheldusrikkas kliimas.
Vasakpööre töökoha õuest tänavale hakkaski viimastel lumepäevadel ohtlikuks minema, sest lumemäed kasvasid nii kõrgeks, et nende tagant polnud enam eemalt lähenevaid sõidukeid näha. Sula riivib mägesid iga päev madalamaks ja ka äärmised sõidurajad hakkavad jälle normaallaiusesse tagasi nihkuma. Muidugi on soppa ja pori linnas silmini.
Kassid kaifivad sula, Bondi rinnas on jälle kõva helin (miski tal heliseb rinna sees...) ja isand lõhnab kergelt kasside "Cristian Diori" järele. Ju oli tuul märgistamise ajal valest suunast olnud:).

5 comments:

  1. Hoolimata sellest, et ma mõistan iga päev autoga sõitjaid ja nende rõõmu (meie kandis on nüüd plögad kruusateejupid ja pole palju parem midagi), võtab mind küll sisimas see ilm porisema. Kole on ja tulevik jah, selline tumedapoolne.

    ReplyDelete
  2. Aus pind tõepoolest! Mõtlesin siin, et lumised maastikud on ilusad, aga kaua sa seda valget vahid :D Pori ja sulanud aia 50 varjundit on huvitavam, nt sammal on praegu kena :)
    Eelmisel aastal tundus uskumatu, kui kevad veebruaris hakkas nagu edenema, sest talv see küll polnud ...

    Mõeldes su koduaia mikrokliimale ... ma eriti ei usu, et seal suurt jama saaks tulla.

    ReplyDelete
  3. Lumi kohati läinud, neli km teejuppi oli eile hommikul kiilasjää, täna täiesti paljas. Ônneks läheb ôhtuti juba valgemaks. Praegu tööpäeva ôhtul aiaolukorda hinnata ei nä veel. Tee Bondile üks pikk pai!

    ReplyDelete
  4. Mulle meeldivad kõik aastaajad, välja arvatud kevadine lumesulamise aeg, kus kõik on hall, vesine, porine ja räpane. Ma arvan samamoodi kui Rahmeldaja, et meil küll midagi paremaks ei muutunud, pigem vastupidi.

    ReplyDelete
  5. Mina olen rahul, et osagi lumest ära sulab ja teed jälle normaalsed on. Klaasipesumahla läheb küll samapalju kui diislit, aga mis tost- õhtul on veel viieni hele ja hommikul pool üheksa kisub ka juba valgeks. Jesss!

    ReplyDelete