Saturday, April 27, 2013

Do`nt never say never...

Raamatud on võrratud! Päris huvitav oleks teada mitu raamatut keskmine kirjandushuviline oma teadliku elu jooksul läbi on lugenud...seda võib olla ikka täitsa haiglane hunnik:).
Pikapeale kujuneb välja maitseeelistusi meenutav aisting. Mingis vanuses väitsin ka mina suure suuga, et oi, ma loen ainult neid ja neid raamatuid ja ülejäänu võib minu poolest olemata olla. Nüüdseks olen selles asjas ettevaatlikum. :)
Sest ühel kenal päeval jõuab ka paadunud lugeja vaiksele tõdemusele, et absoluutseid pärle leiab igast zanrist (ja isegi eesti hõredaks jäänud kirjndusmaastikul leidub veel mõni tegija, kuid sellest ei tahtnud ma rääkida:).
Praegu istungi juba nädal aega vampiirinaisteka (!) otsas. Seda poleks küll endast osanud arvata.:)
Viimane jaht raamatukogus oli vilets ja nõnda see "klots" mulle kätte sattuski - pehmed kaaned, nõme pealkiri, kahtlane sisukirjeldus. Ja nüüd ma olen viimaste lehekülgede juures. Uskumatu!:)
Raamatu nimi on "Nõidade avastus", autor Deborah Harkness.
Olen lausa pead murdnud, et mis selle raamatu ometi nii söödavaks teeb või kas äkki nii algavad keskeakriisid ja järgmisena ostan ma endale motika?
Intelligentne ja kaunis armastuslugu pikitud huvitavate ja väga loogiliselt välja mõeldud pisidetailidega deemonluse, nõidluse ja vampiirluse kohta. Võiks minna läilaks, kuid oskab jääda lugejat säästes mingil tabamatul moel alati ikka teisele poole piire.
Autor on hariduselt ajalooprofessor. Lugeja saab tolle raamatu lugemise käigus tahtmatult ka väikse mütoloogiakursuse, sest inimkond on ajast aega ikka midagi uskunud ja seda polegi just vähe.
Eile sadas, täna on niisama pilves. Püsivalt 3 kraadi plussis.


3 comments:

  1. See "Nõidade avastus" on üks paremaid naistekaid, mida ma üldse lugenud olen. Autori intelligents annab tunda ja ma neelasin selle tellise ühe jutiga alla.

    ReplyDelete