Friday, April 12, 2013

Kevad on käes!:)

Eilne hommik oli veel krõbe (-4,5), kuid päeval saabus madalrõhkkond mõnusate soojade õhuvooludega (Tallinnas näitas pluss 10) ja koju sõites oli tore vaadata kuidas Tallinna muruplatsid juba täiesti lumepriid on. Kodulumi sulab ka ahvikiirusel. Olen hea inimene, aitasin aknaalusel Mauna Keal paremini ja kiiremini ära sulada, loopisin pool temast mööda õue laiali. Nii kaif jälle labidat käes hoida.:)
Eile oli väike jaht, mille tulemusena maandusid kodus suure kollakasrohelise õrnalt lõhnava (!) õiega kuuking ja kaks minikuukinga, üks purpurne, teine kollane. Hoian madalat profiili ja jätan nõudlikumad imelilled teiste aknalauaaednike jaoks, nii et kui keegi orhideefänn tahab oma kogu rikastada, siis see huvitavate orhideede müügikoht asub Mustamäe Kiirabihaigla lillepoes. Märkasin väga erilise välimusega kirjude lehtedega looduslikku veenusekinga, oli ka paar tavaliste lehtedega  "paput" ja hulganisti õietuid kuukingi, umbes pooled neist olid minid. Oli tsümbiidiume, väärisdendroobiume, kollaseõielist dendroobiumi, ontsiidiume. Kõigi õietute orhideetaimede hinnad on 2-6 eurot, kuid müügikoha fenomen peitub selles, et taimed pole poolsurnud nagu tavalistes odavmüükides. Selles kohas hoolitakse neist ka siis kui neil õisi peal ei ole ja orhideesõber saab koju viia täiesti terve taime.
Ning kui keegi tahab kellegile kinkida ühte tõeliselt põrutava välimusega (ideaalne eksterjöör, palju õisi, ebatavaline värv) õitsvat orhideed, siis seal on neid ka. Hinnad algavad muidugi 20-st eurost.
Oma soojenduskotist olen sedakorda jälle ilma. Õhtul küsis välja ja tuli alles hommikul, karv udust niiske ja silm peas säramas. Sõi kõhu täis, ei vaevunud isegi viisakas olema, et põsepai või midagi, küsis väga koleda häälega (MÄU!) õue ja kadus. Rõduust natuke rohkem praotades sain ka aru mispärast. Jee, elagu kevad, elagu vabadus!:)
Õuest tuli sellist magusat sulava maa ja ärkava metsa lõhna mida ainult kevadel tunda võib. Linnud sädistasid võsas, igaüks oma keeles. Sooja pluss üks kraadi. Milline õnnis, õnnis hommik!:)

3 comments:

  1. Ma tean, mida sa tunned! Sellised hetked on kulda väert!

    ReplyDelete
  2. NII täpne kirjedus tänasest hommikust. :)

    ReplyDelete
  3. Ma ei ole eriline jubemõtleja, kuid millegipärast hakkab tulema tunne, et nüüd on kogu ülejäänud suve pilves ja pluss kolm. :)

    ReplyDelete