Wednesday, April 3, 2013

Murranguline teine aprill

Vahel ei juhtu päevade viisi midagi peale söögiaegade...ja jätkuva lume. Eile oli võimas läbimurre välja kevadesse - õueaia mummid tegid puhastuslennu ära. Kahjuks jäi see endal nägemata, sest koju laekusin alles sügavas õhtus.
Teine oli raketilaadne virtuaalne sööst süvaaianduse suunas. Ainult lugesin ja imestasin, et mida kõike kasvatada saab...
 Paistab, et seisan veel üsna selle nn "mättamaailma" avastamise alguses, nii mitmekesiseid põnevaid taimlisi olevusi on olemas! Mis seal  rääkida, sõrmeotsad ergavad juba ammu roheliselt, kuid kuna lumi ikka veel maas, jääb üle piirduda vaid taimenimekirjadega. :)
Orhideedega tegelikult saab aiahoolik ka mõningase maanduse. Plaanin tsümbiidiumi ja sinikäpa toitesegu uuendada. Uurisin kas minu kõige lähemal resideeruv tuttav hobuseomanik saab tuua veidi selleks vajaminevat algmaterjali. Homme peaks salakaup saabuma ja siis on kogu talveaed valmis suvele vastu minema. Viimane tõrges hiigelkuuking ehitab ka õievart. See käib ikka nii, et mõnda aega odavmüügis kodutuna vegeteerinud kuukingad vajavad taastumiseks umbes kümme kuud.
Kolmas tore asi kuulub imede kilda. Viiulit õpitakse ju teadagi kuidas. Suure valu ja vaevaga, lapsest peale jne. Kuid saab ka teisiti. Tuleb peale viitekümmet viiul kätte võtta, mängima hakata ja jääb üle veel lood sujuvaks lihvida. Igatahes eile hakkas Pokumehe vanaisa viiul häält tegema. Ei, see ei olnud "surev eesel", see oli vaid natukene kohmakavõitu mandoliinipolka. Ja aeglane ka. Õhtupoole tuli teine lugu veel täiesti äratuntavana, vaid mõne komistusega.  Magama jäin viiulihelide saatel.:)
Muidu on päevad ikka enam-vähem ühesugused. Hommikul jätkuvalt miinus 7-9, kuid päevased temperatuurid on tõusnud. Eile oli varjus pluss 2,5 ja täna 3,8, päikse käes on kindlasti rohkem. Võrkiiriste peenar on lume alt väljas. Esialgu peale roheliste ninaotsakeste veel midagi näha ei ole.

4 comments:

  1. Meil kahjuks ei murdunud küll miski, seis sügavalumiselt endine:(

    ReplyDelete
  2. Meil on samuti aed veel kurguni lund täis, kuid päikse käes võtab see jämedateralise vesimanna konsistentsi ja kahel viimasel päeval on kõvasti sulanud.

    ReplyDelete
  3. muidu seis ilmarindel suht sama, mõne kraadi võrra külmem hommikul ja veidi jahedam päeval, ent lumesulamist on märgata vaid hoonete lõunakülgedel,või noh viimati kui vaatasin, siis oli nii.

    ReplyDelete
  4. On olnud aprille kus sadas uus paks lumi maha, kuid sellist pole minu silm veel näinud, et viiendal aprillil on kohati veel meetrised hanged talvist lund maas.

    ReplyDelete