Saturday, June 1, 2013

Punkt maikuule.

Hoolimata sirelite lummavast lõhnast kiskus (loe: rebis) eesaias pilgu ikka ja jälle aiva ühte punkti. 
Eesõues on ainult üks koht tulevasele lillepeenrale, kuid seal troonis juba teist suve väike vastik mägi täitematerjali, mis kesksuveks maltsa kippus minema. Kuna selle aasta puhkuse eesmärgiks oli hunnikute likvideerimine, siis läksin üleeile mäele labidaga kallale. Kaks päeva võttis, et see laiali kärutada ja kolmandal päeval kaevasin sillutisse augu. August tuli veel kaksteist koormat täitematerjali. Hoidusin seda õnnistust maja taha ladustades hoolikalt uute hunnikute tekitamist. Majatagune tuleks tegelikult veel korralikult üle siluda, kuid ma mõtlen sellele hiljem.
 Peenraaugu põhja läks pool kogu mullavarust (elu jooksul ikka koguneb:). Sain sellega just õnnelikult poole peale kui metsa taga varitsenud vihmapilv kõigele vee peale tõmbas. Noh ja loo lõpp, sest nii kui ma kahe vihma vahel õue hiilisin ja uuesti labida tõstsin, tuli uus sahmakas. Linnametsa mändide alla minek lükkus ka kohe kuivema ilma peale.
Nüüd on see poolikult täis ajamata auk seal õue peal, mis on tegelikult uus alpitaimede peenar kuhu tulevikus kolivad kõik aias ärakodunenud mõnusad mättalised. Ise mõtlen vaikselt, et kui ma selle pühapäevaks mulda täis saan ja kui see tulevikus pooltki nii vinge välja näeks kui Kadakal, siis polekski nagu rohkem miskit tahta. Muus osas on kõik häppi.:)


3 comments:

  1. Taevas tuli appi uue peenra põhja korralikult läbi niisutama, millal Sa oma kannukestega seda teha oleksid jõudnud

    ReplyDelete
  2. See punkt kõlas praegu küll nii karmilt, maid polnud mul peaaegu ollagi, kadus lihtsalt kuhugi ära.
    Olen kindel, et su alpitaimede peenar tuleb mitu korda vingem, sest sul seal juba praegu igatsugu delikatesse ja mitte nii igapäevast istutusmaterjali selle tarvis kokku varutud.

    ReplyDelete
  3. Küllap see peenar hakkab vinge välja nägema (räästaalune kivipeenar juba näebki), kuid Kadakaga ei maksaks ikka võrrelda - vaat kus temal ruumi laiutamiseks käes. Igal taimemättal on ruumi ilutseda ja avarad õhuruumid ka veel vahel. Kuid pole hullu - väikeaednike jaoks on õnneks olemas ka hulk eriti väikeseid mägitaimi.

    ReplyDelete