Monday, December 23, 2013

Kaif

NII kaif on talvel avada rõduuks ja nuusutada tuult, milles on metsa, mulda, elavat puukoort ja rohelust! Milline rõõm on leida detsembri lõpus aiast sarvkannikese õisi! Ka kollane topeltõieline priimula sätib õienuppe. Ja kui raatsiks, siis tooks näsiniine oksi vaasi, sest pungad on kohe pakatamas. (Aga ei raatsi)
Võtsin hoopis mullahunnikust mulda, segasin kruusa sekka ja tegin heade jõululiste poolt saadetud karpaadi soldanellile piduliku talikülvi.
Ja nii neetult hea on võtta detsembris hunnikust mulda!!! See ei olnud üldsegi mitte kivi meenutav jäine kamakas nagu talvel üks muld võiks olla.
Täna on kolmas vaba päev.:)
Jõulude kõige suurem ja väärtuslikum rosin ongi vaba aeg.
Saab sisse ja välja magada, saab lugeda, looderdada, vaibatada, mõnuga süüa teha ja täna vist peab hakkama kuuske ehtima, sest eile tõi üks kena pikk päkapikk täitsa ootamatult päris kuuse. Kuna me oleme viimased kolm aastat toaküpressiga läbi ajanud, siis on kuuseehted väga väikeseks läinud, aga nu vaatab...
Kassid on õuesooja perioodil sõltumatud ja härga täis. Kärin, urin ja sülitamine on igapäevased asjad. See on niisugune vilunud poolkakelus omade vahel, kus küüned väljas, kuid täie mõõduga veel ei kista. Kiisude "dark side" vajab maha laadimist, et pärast jälle valju nurru ja klaari silmavaatega magama minna. :)
Üle tüki aja pole nii mõnusa õueilmaga talve olnud. Kaif, kaif.:)
Hääd jõulu ja palju kvaliteetaega soovides, Futu.:)





6 comments:

  1. Nii pagana hea, et keegi mõtleb nii nagu mina :) Aru ma ei saa, miks kõik seda va valget taga nutavad :)
    Et oleks, mida söögilauast õhata ve ?

    Kütteperioodi arved peaks ju ka väiksemad tulema ja puha.
    Ilma ümber ei tee, on siis see talv nagu on, alles algas ka teine :)

    ReplyDelete
  2. Nujah, tavaliselt on nii, et ega see ikka head ei tähenda kui kõik väga hästi on. Nõnda, et ega seegi aasta need jaanuarituisud ja veebruaripakased tulemata jää. Rääkimata ülekohtuselt jahedast märtsist...Loodetavasti pole ehk lihtsalt nii külm. :)

    ReplyDelete
  3. natuke imelik see ilm ju on ( mina olen paadunud talvefiil)aga aias on tõesti hea ja kerge liikuda, ei pea kaevuma ega midagi ja riidesse ei pea ka hullult toppima. Ilusat aasta lõpetamist Sulle ja perele ja kiisudele kuuserõõmu, õnnetunnet ja rahu ja rohimisrõõmu sinna kõigele vahele ;)

    ReplyDelete
  4. Kuigi ma lausa armastan talve ja lund ja härmatist, olen ma praegusega ka ülimalt rahul. Ilus ja põnev vaheldus iga-aastasele valgele.
    Kõike ilusat ja head Sulle, Su perele, iseloomuga kassidele ja aiale!

    ReplyDelete
  5. Olen aasta jooksul nautinud Sinu aia ja kassijutte! On olnud väga muhe lugemine. Mõnusat jätkuvat pühade aega ja peatselt saabuvat uut aastat!

    ReplyDelete