Tuesday, May 11, 2010

Aiajutud

Eks said täna seemned mulda. Mõlemad kipslilled, jaapani ohakas, laikellukad ja teised.
Kastsin hoolega, sest kui vihma ootama jääda, siis kipuvad kassid värskelt siblitud kohta peldikuna kasutama. Ah, lihtsalt üks kaslaste põhimeelelahutusi - sittuda põnevasse kohta. Ja miks ei ole põnev koht, kui emand siia just äsja midagi väärtuslikku maha mattis, oh! ja siia kaa! ja põõsa kõrvale ka, jes-jes! siia, poisiid!
Ja hommikul näeb värske külv välja nagu sitturite mänguväljak ikka peale ägedat kraapimismängu. Aga pori sisse püherdama ei lähe keegi. Emand teab.:)
Täna oli esimest korda sel aastal õues soojem kui toas. Oli see vast kasvuturguti!
Mäletan suurepäraselt milline nägi hommikul välja brunnera, millised pisi-pisikesed lehed ja kui pikad olid tulbid. Päeval tuli üllatuda, sest brunnera lehed olid poole suuremad, ning tulp paar sentimeetrit juurde visanud, rääkimata värviliste põõsaste lehtimisimedest. Üks pistoksast võrsunud taim on väga huvitavate laimiroheliste lehtedega. Olgu see viimane kord kui ma ei sildista pistoksi!
Kibuvitsad, mis pidid kaitsma koera lärmaka uudishimu eest naaberaeda, vajasid ise kaitset. LOOM ronis lausa nelja jalaga noorte taimede vahele ja meil tuli otsustavalt heki kaitseks välja astuda. Pokumees tegi väikese kibuvitsaia, värav on ka. Hingedega. Nummimeeter täitsa laes.:)

No comments:

Post a Comment