Thursday, January 24, 2013

Kebjal kukesammul valguse aja poole:)

Enam ei pea hardusest viiksudes pilve vahelt just neid kahte-kolme päiksekiirt tunnistama, mis just sel hetkel...sest eelmine kord anti ilmavalgust näha kaks ja pool nädalat tagasi. Läbi on see pime ja kole aeg, kus jõuluvanad ja päkapikud pimeduse katte all kibedas tuisus oma asju said ajada ja üldse...
On tunda veebruari lõhna! Sest lopsakad vaatemängulised päiksetõusud ei ole enam haruldus, sest isegi pilves päevaga murrab läbi taevakatete pärlmutrist kuma ja talveaia lehtede vahelt tõuseb üks õievars teise järel. Sellel orhideel peab midagi viga olema, kellel veel õievart valmis pole tehtud. Üks neist on cambria. Pean uurima, mis tal potis toimub, sest välimus vastab täpselt õpikukirjeldusele kehva tervisega cambriast. Ilmselt olen substraadi koostisega mööda pannud. Seda viga annab õnneks parandada.
Muidu on täitsa kevad mis kevad, päike keevitab läbi elamise kuni kööki külmkapini välja ja heledas valguses paistab iga tolmukübe nagu luubi all, kohe näha, et jõuluküürimisest  jupp aega möödas.
Kvartali lõikamata isakassidel on kevad peast viimsegi aru viinud. Soojematel päevadel luusivad kõutsid ümber maja, piserdavad uksepiitadele, lumelabidale ja küttepuudele "Christian Diori" ja kogu inimtegevus, mis on seotud väljumise, lumerookimise või küttepuudega, on omandanud täiesti tahtmatult võõrtiirase lõhnavarjundi. On juhtunud, et tuppa toodud küttepuude sületäis tuleb trepile tuulduma viia. Väike üleskutse korralikele kodanikele, et poleks paha ka isased kassid steriliseerida, sest kuna emaseid steriliseerimata kasse meie kvartalis juba mitu aastat enam pole, siis forseerivad kõutsid kogu neis pulbitseva elujõu "tõhku panemisele" ja seda on ilmselgelt rohkem kui peaks vaja olema taluda, et tunnetada "metsiku looduse pulssi" vms. Noh, üldiselt on see hais ikka üsna jäle. Pehmelt öeldes.




4 comments:

  1. Sinu kassilood meeldivad mulle hullupööra, loen mõnuga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan.:) Hästi koomilised loomad kõigi oma tujude, tahtmiste ja olekutega. Teinekord pole telekat vaja käima pannagi, kinu niigi küllalt.:)

      Delete
  2. Pean oma kaheksakuise ka steriliseerima viima, aega vist enne kui paari nädala pärast pole. Härra kaasa on väga vastu, mehed on selles küsimuses miskipärast nagu isiklikult puudutatud...

    ReplyDelete
    Replies
    1. See märgistmine on veel väike asi, aga need täkud ju lõhuvad üksteist nii et vähe pole. Härra Tibu isa käis omal ajal vapralt kosjas edasi ka siis kui tal pool näonahka vurrude peal rippus, nii lõhki oli tõmmatud, kõrvad ja. See oli ikka õudukas, kärbsed ümber ja. Ilmselt ei annud ennast kodus kätte ka, et õmmelda viia, pulmade ajal peast segi ju. Siis me mõtlesime, et sellist katkist kassi endale tulevikus mitte ei taha ja kotukene käis tohtri juures ära. Oli ka alla aastane. Praegu on ilus suur ja sale kass, kange hiirekütt ja hella südamega nurrukott.

      Delete