Thursday, January 31, 2013

Sula

Sula keset talve tähendab alati ühtesid ja samu asju ja need on: laviinina katuselt maha libisev lumi, plögane põrgu ja teeaugud linnaliikluses ning iseseisvunud kassid. See tähendab seda, et kui tahad magama minna ja oma loomad ööseks koju saada, siis tuleb tükk aega rõduukse peal kõõluda ja kutsuda kuni hääl kähedaks läheb, siis võibolla mõni ehk...
Vastasel juhul võid hommikul tagasi saada väikse nohuse tõpra, nagu meil siin nende ärahellitatud karvikutega paar korda juhtunud on.
Madalrõhkkonnad ei sobi mulle. Tahaks urgu pugeda, mittesittagi teha ja üldse.
Viimasel ajal olen ennast kosutanud mööda taimekatalooge lonkides ja see on ülimalt huvitav tegevus. Silma on hakanud see, et ka laia maailma taimepoed jagunevad kaheks nagu meilgi :) ...ühed on surmigavad (tulp, nelk, roos, pojeng pluss need ülejäänud sada enimlevinud püsikut)...ja teised, kes pakuvad igasugu imeasju. Niisiis olengi viimasel ajal silma nuumanud alpitaimede ja kõrvikute sorte uurides.
Üldiselt...meie kõrvikpriimulate turg on peaaegu täiesti olematu. Aga võiks olla ülimalt kirev ja rikkalik. Millised sordid, millised värvid ja vormid!
Üleüldse üks ülimalt lummav liik.:)



7 comments:

  1. Kõrvikud on jah toredad, kuid mul pole kahjuks tingimusi nende kogumiseks. Olen ka mitmeid katalooge uurinud, mõtlen, et äkki on meil ühiseid tellimishuvisid ka. Kontakteeruks ehk pohlavars@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Meie esimene aasta aiapoena näitas paraku, et neid imeasju, mida enamus inimesi ei tunne, ostetakse meil ka olematus koguses. Nii et kindel tee nälgajäämiseks. Seetõttu tulebki paraku peamiselt tegeleda taimedega, mida klient teab ja tunneb. Kurb tegelikult.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sul võib üsna õigus olla.:)
      Selline kahtlus tekkis mul esimest korda Mõdrikul kus püüdsin kahele aiahuvilisele daamile (nad olid väljastpoolt) selgitada kui soodsalt nad saaksid imeilusa püsiku (tegu oli siis "Jack Frostiga"). Nemad vaatasid mind võerdi nagu ma püüaks miskit maltsa neile pähe määrida.:)

      Delete
  3. Koerailm :( Küll ei tea, miks seda niimoodi kutsutakse, ju sellepärast, et ka nemad ei kipu säärase külma vihmasajuga õue, vaid magavad vist niisama süüdimatult nagu mina :D Isegi kataloogid ei tõmba.

    ReplyDelete
  4. Kui kirjutasin oma kommentaari, polnud eelmised veel ilmunud. Aga teistpidi võttes on jälle nii, et kui uusi asju ei pakuta, ei oska enamus inimesi neid tahtagi. Kus see tasakaalu punkt on, ei oskagi öelda. Praegu on siiski miljon võimalust neile reklaami teha ja seda peaksid aiaäride omanikud ju ometi suutma. Pean silmas interneti üüratuid võimalusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, üks korralik piltidega müügikataloog teeb oma töö kähku ära. Pidin Inglismaa kõrvikute kataloogi sirvides peaaegu mõistuse kaotama. Millised värvid, millised vormid!

      Delete