Thursday, May 30, 2013

Pillide paljunemise anatoomia.

Alguses oli meil Kitarr, kena kõlaga tumeselgne isand. Kuid kuna Pillimees hakkas eelistama uut poelõhnalist Mandoliini, siis emigreerus Kitarr pikemalt mõtlemata Soome ja kuulukse nüüd üsna õnnelik olevat.
Mõneks ajaks lapsendasime Raivo Rohelise Karmoska. See ei jäänud mitte tagajärgedeta.
Mandoliin poegis kevadel ja sai Punase Karmoska.
Ei läinudki palju aega kui majja ilmus uus lõõtsaline, siniverd iberoameeriklane Pandoneon. Too nägi hispaaniakeelseid unenägusid ja põdes sügavat üksildust. Hästi läikiv ja keerulise hingeeluga pill. Talle oli vaja hädasti seltsilist - majja tuli vana isane Bajaan. Nüüd...kuidas sa siis Mandoliini peale ei mõtle, ka tema sai paarilise - kauni kõlaga vanaaegse Mandoliini (ilusate lugude mängimiseks) ja kahekesi sebisid nad valmis Viiuli, kuigi tema oli juba enne aegade algust olnud üks väga vana hing (vanaisa pill). Plokkflöödid tulid mingil pimedamal ajal ise, kuid nad ei võta palju ruumi.
Kõige selle muusika sees ei pannud keegi tähelegi kuidas Punasel Karmoskal tekkis vaikselt suhe Valloga. Kuna loodus tühja kohta ei salli, siis hõivas kevadel lõplikult Vallo juurde kolinud Punasest Karmoskast tekkinud tühiku plinkivate tuledega Süntesaator. Süntekas on omaette olevus. Temal saab mängida nagu orelil, kitarril, mandoliinil, basskitarril ja kõigil teistel pillidel...oboest rääkimata.
Taimekollektsiooni mõistetesse ümber konverteerituna peaks Süntesaator võrduma umbes viie eri värvi pesakonna kauniste kuldkingadega, seega siis - tõeline varandus.
P.S. Vahepeal on selgunud, et päris kitarritu see maja nüüd ka ei ole, sest meil suvitavat juba teist suve Aivari kitarr. (Jah, see jäi kahe silma vahele). Ning mu tähelepanu juhiti veel ka Teisele Viiulile (Kaks ilma kolmandata ei jää.) ja koos Süntesaatoriga olevat salakaubana kaasa  tulnud ka Ukuleele. Kuna selle vutlari otsas magab (jesjes, siin pole veel magatud!) kogu aeg Proua Muri, siis on Ukuleelest tõesti vähe näha.
Ukuleele on aga rohkem nagu pansionaadis või keelekoolitusel ja läheb pärast jälle koju tagasi..

No comments:

Post a Comment