Saturday, August 24, 2013

Liblikaefekt

Vahel peab ikka oma aiast välja ka saama.:) "Sattusingi" mina eile peale tööd "täitsa juhuslikult" jälle Kristiine Aiandisse. Toetasin ratta vastu kuuriust ja kappasin peenarde vahele. Ega seal minutaolise jaoks enam eriti miskit...sest ilusaid normaalseid lilli ma ju ei fänna, aga Kristiine on sellepärast mõnus koht, et seal on ka imelikke asju alates A-st ja lõpetades Ü-ga, ning mis kõige tähtsam - vahepeal tuuakse uut kaupa juurde. Või hakkab mõni nimetu potirida õitsema ja selgub, et BLING!
Umbes nii oligi, kui nägin  elektrisiniseid lamedalehise ogaputke `Blue Hobbit` kääbuskasvulisi õisikuid ja rohkem polnud vajagi.:)
Teine huvitav taim, mis ka täitsa ise korvi ronis, oli Petalostemum purpureum `Stephanie`. Kahjuks ei andnud eestikeelsete taimenimede andmebaas talle maakeelset vastet, sest  seda ei ole ilmselt veel leiutatud. Saavadki alpi lina ja kuldaster endale võõrkeelse tumeroosa ja veidi vähem salapärase elektrisinise kompanjoni, sest kõik on kuivalembesed ja ühe kõrgusega.
Eile oli imeilus päev, lauglesin päiksesoojadel tänavatel, kõrred rattakorvist nina kõditamas ja jõudsin koduteel ka linnametsa mändide all ära käia. Imetlesin lopsakat indigosiniste õitega hibiskust (mis on võimeline linnaruumis täitsa edukalt talvituma kui teda katta nagu roosi), turbaaias õitsevaid alpikanne, hostade ja brunnerate vaikelu, viinamarju, Laisa Liisu õiemütakaid, küüvitsaid, sattusin vaimustusse absoluutselt oivalisest kollasest minuartsiast (miniatuursete pisisõnajalgade invasiooni meenutav pinnakattenähtus, mis ei ole mõeldud  prillakatele, sest ta on nii väike, et õieti polegi teist näha) ja ka rhodohypoxiste väljapanek oli muljetavaldav. 
Täna hommikul läksin vilistades aeda, et kauatahetud jaanikannid maha istutada...kuid lõpetasin nelja tunni pärast hoopis pinnasetöödega, sest ühe koha vabastamine tingis järgmise liikumise jne jne. Selle tulemusel kolis lillepeenrast eesaeda kaselehine enelas `Thor`, kaks asja läks üldse komposti ja suured jaapani enelad said ka asja käigus reisivalmis pandud. 

4 comments:

  1. Nu mis ütlesin, et kokkuvõteteks on veel väga-väga vara, istutusaega on veel päris pikalt. Ja tundub, et see aed, mida pead tillukeseks, nii väga tilluke polegi, uued hõivatud alad ja puha... Nii tore ju!

    ReplyDelete
  2. Paistab, et sul oli õigus...ja ka väikese aia mahutavuse suhtes.:)

    ReplyDelete
  3. Käisin Kristiine AK kodukal. Heh, sinna ei tohiks mind küll lasta. Hää, et on kaugemal, aga mine sa tea.

    August on veel niiii mõnus. Saab ümberkorraldusi teha ja kõik on nii suur. Hää, et minu koduteele ainult Jardin jääb :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei tea midagi, Jardinis ma näiteks "komistasin" esimese 50 meetri pealt kuldkingapoti otsa.:)

      Delete