Wednesday, August 28, 2013

Enne valimisi

Kojusõidul tuleb läbida ca 10 km linnaruumi. Kuna hakkavad lähenema mingid valimised, siis venitati  Järvevana kergliiklustee ametlikku avamist käesoleva suveni. Sõita saab seal juba eelmisest suvest. Nüüd lihtsalt pandi tunnelisse peeglid ja ümbrus on haljastatud. Mõtlesin enne avamist huviga, et kena rattatee küll, aga reaalis lõpeb see raudteega kohtudes ära nagu lõigatud. Et kas jääbki nii? Ratturid olid asja lahendanud selliselt, et põikasid peale raudteed üle muru vasakule büroohoonete parklasse ja läbi parkla oli võimalik jõuda jälle kõnniteele ja sealt Pärnu mnt. rattateele. Murusse oli sisse sõidetud korralik lehmarada. Olen minagi seal korduvalt mõne kohaliku jäise pilgu all kõrgest äärekivist alla põntsunud (ratta seljast ronitakse maha siiski ainult tungiva vajaduse korral:) ja end veidi süüdi tundes läbi nende õue vuhisenud.
Enne avamist toimusid "lehmarajal" kopatööd. Jahmatusega mõtlesin, et mis, kos? Panevad uue muru või? Ei pannud. :) Linn tegi territooriumi omanikule ilmselt pakkumise, millest oli võimatu keelduda ja "lehmarada" katab nüüd kenasti kinni tambitud asfaldipuru ning kõrged äärekivid asendati madalate maitsekat värvi hallidega, nii et enam isegi põntsuma ka ei pea. :)

2 comments:

  1. Teadagi. Valimised võiksid tihedamalt olla, nii üle aasta või nii, siis saaks igasugused asjad korda. (kurjalt ja irooniliselt)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, mina olen väga rahul, mul on probleemivaba sõit 100% nüüd. Kuid kui lähtuda büroohoonete omaniku seisukohast...Muru enne parkimisplatsi kuulub ilmselt Linnale ja kui Linn ehitab eraomandile suunava teelõigu, siis on veitsa kummaline...Nojaa, on ka võimalikud variandid, et büroohoonete omanik on keskerakonnas või teelõik võetakse pärast valimisi üles:)

      Delete