Saturday, August 23, 2014

Eile ja täna.

Eile sain oma isu küll täis sõita.:)
Plaanisin alguses lihtsalt ainult näsiniineseemnetele järgi minna, aga järjest tuli muudkui häid mõtteid juurde. Lõppkokkuvõttes jõudsime õhtu jooksul ära vaadata Köögikata väikse armsa aia ja pärast seda veel savikojaski oma teosed ära glasuurida. Tänud Katale ja Kadakale.:)
Kata aed on pisike kuid liigirikas ja igal pool taimede juures vaatavad vastu ühtemoodi tumedad veerised kuhu valges ilukirjas peale maalitud taime nimi. Mereroosimarjamoosi põõsad olid marju täis ja punerdasid uhkelt. Kibuvitsa on aias muidugi raske hillitseda, aga midagi pole öelda, ilus on ta, sunnik, ilus.:) Üldisemalt ringi vaadates oli Katal kõike - puid, põõsaid, okaspuid, püsikuid, suvikuid. Isegi varjuaed oli esindatud.
Ja loomulikult saime osa ka Kata küpsetuskunstist. See pitsa oli tõesti maailma parim.:)
Täna võtsin üle hulga aja aia ette. August on jälle see aeg kus tohib üht-teist jälle ümber tõsta ja mis seal salata, umbrohi on ka peale vihmast nädalat päevakorda kerkinud.
Lihvisin kivilat, istutasin sibulaid maha ja tõstsin tihedaks muutunud kohtades mõne laiutaja välja. Päris põnev osa oli ka sügiskülv. Pottidesse läksid näsiniined ja pisipihlaka seemned. Plaanin veel panna ka karatau lauku ja kribulille. Eks näis, mis homme toob. Tahaks varjutaimede nurga veidi ümber teha ja tagaaia peenart kõpitseda. Ehk on lahkelt homseks lubatud vihmade vahel ka mõni paus...

10 comments:

  1. meil antakse vihma ülepäeviti, vahel vähem, vahel rohkem, nii võikski jääda, muidu jään küll lootusetult oma kõpitsemistega :D jänni ja istutsmaterjali on mul jälle nagu juuniski :D

    ReplyDelete
  2. Kui sa himustad harilikku kribulille, siis mul teda palju ja ma saaksin sulle ühe potti panna?

    ReplyDelete
  3. Tänan, Tsiil, ta on mul täitsa olemas, hea tugev taim, aga kuna ta väga meeldib, siis tahaks tihnikut. Ja ka teada kas läheb seemnest. Sellepärast see plaan.

    ReplyDelete
  4. mereroosimarjamoosi ... :) Kata aed on jah, inspireeriv

    ReplyDelete
  5. Kribulill on hästi armas aga kahjuks tahab niiskemat pinnast, pole sellepärast julgenud teda endale panna

    ReplyDelete
  6. lehtede järgi otsustades nii väga polegi. kui nt istutada mõne suure kivi lähedusse, see hoiab piisavalt niiskust. Mul on nad priskes pinnases ja õievarred kipuvad ka nii raskeks, et tükk tegemist püsti püsimisega.

    ReplyDelete
  7. Mul on ta suhteliselt kuiva koha peal, ainult rammusa mulla panin, sest nii oli kirjutatud.

    ReplyDelete
  8. Aedniku augustirõõmud, ümbertõstmine, tagasitõstmine, külvamine ja seemikute leidmine:)Ja päris imelik, et kuigi päev on lühem, leiab aia jaoks isegi rohkem aega kui suvel

    Kribulill pole üldsegi nii pirtsakas kui arvatakse, mul on ta olnud mitmes kohas, et ta paremini välja paistaks, istub ta meil nüüd üsna kruusases kohas, õitseb juba kümneid aastaid ja tunneb end õnnelikuna.

    ReplyDelete
  9. Nii kahju ainult, et see visiit siia Sul nii lühikeseks jäi. Mulle tundus küll, et ega Sa suurt midagi tegelikult ei näinudki.

    ReplyDelete
  10. Nägin ikka ja nüüd ju tee selge, ehk sattume teinekordki sinnakanti, sest teite mererand on ka plaanis ära kaeda...ja ühe kivijoonistamise workshopi vastu ei oleks mul ka midagi.:)

    ReplyDelete