Thursday, August 28, 2014

Vihm on neljandat päeva...

Hommik: No sajab. Hommikul tõmban kopsud õhku täis ja sukeldun autosse, sõidan tööle, kojamehed siblivad nii, et klaas hõõgub, rataste alt paiskub külgedele kaks veetiiba...Õhtul täpselt sama, ainult, et vastupidises suunas, kodu poole. Vihmavariatsioonid vahelduvad päeva jooksul mitu korda: uduvihm, mõõdukas seenekas, ähvardav pilvitus ilma sajuta, salakavalad märgpilved siis kui päike paistab, padukas, ühtlane laussadu, alatu viltusadu tugeva tuulega igast suunast, tugev alatu viltusadu tugeva tuulega igast suunast jne.
Tänan. Aitab. Aed on juba kastetud...tahaks nüüd juba istutama pääseda. Aga soovunelmaid on aednikul alati nagu varrukast võtta.:)
Eile tundus hetkeks, et nüüd on see hetk kus ma saan veidi rohida, aga tühjagi. Kui ämbrid olid kokku otsitud, kindad kätte tõmmatud, siis hakkas progresseeruvas joones tibutama ja  varsti sadas juba solinal.
Paistab, et täna on parem päev.:) Päike hakkab pilvede vahelt aina rohkem välja paistma.
Komistasin koduteel neljale sibulapakile. Need on tulbid `Fire Of Love`, `Concerto`ja õrn ülane `Lord Lieutenant` ning Crocus tommasianus roseus. Kevad ilma sibullilledeta pole miskine kevad ja olgu neid ikka kohe paksult.:)

8 comments:

  1. Meil ka sajab ja meie üritame samuti hoogude vahel istutada, aga see vihm on salakaval. Kui me oleme varju alla saanud ja siis tundub, et nüüd võib, sest päike ju....hakkab ta jälle uuesti kallama :(

    ReplyDelete
  2. Meil sadas esmaspäeval ja teisipäeval. Eile ka vist natuke. Täna mitte tilkagi. Täna sikutasime suuri hostasid välja, nende all oli ainult 10 cm niisket mulda, edasi purukuiv.

    ReplyDelete
  3. Vaata ette, see Leitnant ei ole õrn ülane vaid kroon-ülane. Need talvituvad avamaal vaid siis kui ise tahavad - enamasti ei taha.

    ReplyDelete
  4. Tänan, Tii. Katsetan poole pakiga õues ja poolega pott talveks tuppa. Unistuste sinine värv on sellel ülasel.

    ReplyDelete
  5. Väga tabav vihmasadude liigitus!
    Eriti meeldib mulle "alatu viltusadu tugeva tuulega igast suunast". Väga täpne.

    ReplyDelete
  6. Ilmselt said eilse kuiva õhtupoolikuga (?) nii mõnedki asjad tehtud. Aga sadude liigitus on tõesti tabav.

    ReplyDelete
  7. meil oli sadu vähem liigirikas :) õnneks, aga tuppa peletas küll korduvalt.
    Mul on raske juba kevadet näha :)

    ReplyDelete
  8. Jaa, sibullilli peab paksult olema! Meil on juba üsna kuivavõitu, siiski aeg-ajalt pisut piserdab ja jahedad kastesed ööd ei lase vastistutatute juures kastetud mullal ka kuivada, seega hull ei ole.

    ReplyDelete