Tuesday, April 5, 2016

Jiihaa!!!!:D

Ämber, oksakäärid ja pisireha hambu ja õnneliku laia naeratusega peenrasse! Jiihaa!!!:)
Sellel ei ole mitte midagi tegemist pinsettide ja kahvliga alpikalju kallal näpitsemisega. Paraadpeenrast tuli viis suurt ämbrit pealseid, talvel kasvanud umbrohtu ja talveprahti. Praegu on kõige parem aeg rohimiseks. Maa on juba sula kuid võilillepojad ei ole veel narmasjuurtega maapinda haakunud ja sellepärast saab võililled praegu kergesti välja tõmmata nagu porgandid. Aga seda aega on vähe. Ainult vahetult peale maa sulamist. Paari päeva pärast on nad juba kinni. Pindmine umbrohi pole ka juurduda jõudnud ja tuleb rehaga riisudes ära. Mõnus on. Ja nagu ikka, siis koos taimevahede rehitsemisega käib paralleelselt ka inventuur. Et kes lännu ja kuda kellelgi.
Praegu on käsil paraadpeenra tagumine ots. Tulbilehed on juba päris pikalt maa seest väljas ja eile puhkesid peale kaunis krookus `Romance` ka `Ruby Giant` ja `Golden Yellow`. `Katherine Hodgins`tegi ka otsa lahti. Näsiniined seavad joonele ja sinililled alustavad kohe. Ilus aeg.

6 comments:

  1. Enamik mu tuttavatest peab mind nagunii ebanormaalseks selle taimejandi tõttu. Aga kui nad näeks sind pinsettide ja kahvliga rohimas, no siis.... Edu igatahes!

    ReplyDelete
  2. Kevad on täiega kohal :) Kui päöris aus olla, siis kui ma kaktuste vahelt pintsettidega võililli püüan, tunnen ennast ise ka pooletoobisena aga ma otsusatsin siin 3 või 4 aastat tagasi, et olen juba nii suur tüdruk ja teen, mis tahan ja kuidas tahan ja teiste arvamus mulle enam kohe üldse ei loe :)

    ReplyDelete
  3. Ma ütleksin, et kohal on eelkevad ja päris tagasi ta enam ei pööra. nii, et võiks küll mõne tireliga hakkama saada.
    Mde, kõige paremad on veel need nõukaaegsed rauast kahvlid, millel pikad ja teravad orgid :D
    Aga teised õppigu, kuidas arukad töötavad

    ReplyDelete
  4. Tjaah, eks ta tsipa veider ole, aga seal nii pienike wärk, murdsin kahvli isegi kaks külgharu ära, et paremini kivide vahele pääseks. Alpialade umbrohustumise suhtes olen suisa paranoiline, et kui seal peaks naat vms. lahti pääsema, siis tuleb kogu kupatus laiali lammutada, muidu kätte ei saa. Nii, et kui miskit kivide vahel valesti rohetab, siis tema varsti hukka ka saab aedniku valvsa kahvli läbi.:)

    ReplyDelete
  5. :D vaat kui sa kulbiga rohima hakkaks, siis võiks juba kahtlema hakata, aga ka siis pigem selles võtmes, et mis hea nipp see on, mida ma ei tea.

    Selge kevadjoove! :D

    ReplyDelete
  6. Kohe väga ilus aeg on! Ja üle nii pika aja peenardes tegutseda on lihtsalt puhas rõõm!

    ReplyDelete