Friday, April 23, 2010

Lugesin täna ja imestasin

...milliseid kummalisi moodustisi sünnitab varakapitalistlik ühiskond...hmh...MASU viljastavates tingimustes. Vähe sellest, et põllumeest ja karjakasvatajat lüpstakse jokk meetodil kõikvõimalike vahendajate poolt, selgub, et ka kirjutamisega raha teenivate inimeste ja tellija vahele üritab päris kummalisel moel asuda vahendaja - Tekstiabi. ee.
Läksin oma tööotsingutel uurima, et mida ka see asi endast kujutab.
Iseenesest pole ju mõttel viga, aga kui jõudsin õiguste ja kohustuste leheküljele, siis oli totaalne hämming. Noh, et täiesti reaalselt on ka sellised asjad olemas ja et kas tõesti inimesed sõlmivad selliseid lepinguid? Mis siis, et ma elan banaanivabariigis ja imestamine selle erinevate väljendusviiside üle peaks olema juba harjunud asi.
Vahendusfirma võtab 25 prossa töötasust...ja ei vastuta samas oma veebikeskkonnas tekkinud apsakate, väärkasutamise või ka tehnilise vea tulemusel saabunud vaakumi (nt. server kukub kokku) eest. Firma ei taha põhilise eest vastutada, aga teenida tahab küll.
Viimane omaniku õigus ajas päris muigama: Firma võib igal ajal ette teatamata muuta lepingu tingimusi.:)
Lisaks võtab 10 prossa töötasust summa väljavõtmise eest, kusjuures firmal on kliendi rahakontole ligipääs, et sealt omi protsente välja võtta. Millega on tagatud, et ei võeta rohkem? Ega polegi, sest lepingu tingimusi saab firma poolt ette teatamata alati ühepoolselt muuta.:)

Sellest loo moraal: kui sattud huvitava pakkumise otsa, siis loe alati väga tähelepanelikult läbi see koht, kus kirjutatakse sinu tulevastest peaaegu olematutest õigustest ja hulgalistest kohustustest.:)

No comments:

Post a Comment