Wednesday, September 21, 2011

Sadu

Oli see nüüd teist või kolmandat nädalat, aga sajab. Kord tibutamisi, kord poolpadukana, kord tüüne lõputu usina sabinana öös, hommikus või...ah, vahet pole, sest niikuinii on taevas kogu aeg varesehall. Kui ma eriti ei eksi, siis on septembris seni olnud umbes kolm päiksepaistelist päeva. Ja sajab. Hehe, sest SEE on nüüd ilmselt juba alanud.:)
Talv on tulekul.
Praegu sajab vihma. Kui ilmad põhjakaarde keeravad ja külm üle piiri tuleb, siis hakkab sadama lund. Ja sajab kevadeni. Iga päev. Vahepeal on kuni kevadeni ainult kaks päiksepaistelist päeva. Kui sedagi on. Võibolla arvab ilmataat, et pole teil miskit vaja, teil oli septembris tervelt KOLM!!! päikselist päeva.
Umbes oktoobrist lisandub pakane, mis muudkui kangemaks läheb ja kulmineerub kuskil veebruaris. Siis hakkavadki aiateibad külma pärast tuppa küsima. Vahepeal muudkui kogu aeg sajab. Lund, loomulikult. Inimesed kaevavad hommikuti oma korstnaid lumest välja, et saaks jälle hakata ahju kütma ja teadlikumad on muretsenud endale poeskäimiseks räätsad. Sellest hoolimata läheb iga päev inimesi lumme kaotsi...nad leitakse muidugi kõik kevadel jälle üles, aga midagi kohutavalt rõõmustavat see nüüd küll ei ole.
Moosid on, mesi on, mõtlen kas peaks veel midagi varuma. Tikke, küünlaid, soola, nagu enne suuri hädasid ikka kombeks?:)
Kuidas küll varuda päikesevalgust?

No comments:

Post a Comment