Sunday, September 11, 2011

Tavapärane

Septembri algus on aeg astelpajumarjade korjamiseks ja meega tembituna sügavkülma panemiseks. Kuigi meie puukesel on sümpaatselt vähe astlaid, peab seda tegema suhteliselt aegluubis. Sest astlad (olemasolevad) on eritiväga pikad ja teravad. Palju lihtsam on ebaküdooniatega. Jah, ka need on juba valmis. Mahlast pakatavad sigahapud kummalised viljad. Puhastasin neid eile rehepapitöö kõrval. Mmmh...milline siirup nendest saab...:)
Ka kõik muud tööd viitavad sellele, et maailm tuleb valmis teha enne kui...
Sest talv on tulekul.:)
Neljapäeval oli tore elamus näha ühte reaalseks saanud raamatumaailma. Telekast hakkas jooksma "Troonide mäng". Kuna autor paistab oma sarja seni eesti keeles ilmunud viiendas köites alles "häält puhtaks köhivat", siis peaks meelelahutust kauaks jätkuvat.
Osatäitjad olid valitud hoolega, kuid midagi jäi vajaka...Talitundru isand Ned võinuks olema tumeda peaga ja puhastverd aadliku hoiakuga. Ei saa jätta mainimata, et tema nn "sohik" nägi palju aadlikum välja kui isand ise. Oli ka häid momente, kuid paraku mõjus Talitundru pealiku ossa valitud näitleja enamiku ajast väsinud keskealise talupojana. Natuke korratu välimus ja tuhm pilk. No ei olnud see.
Tema naise Cathy kehastus on lausa oivaline. Kõik nii nagu vaja. Milline pilk, milline peahoid!
Kuninganna Cersey osatäitja oli hea natuur - viltuse naeratusega poolpaheline naisetükk, kes läheb läbi intriigide nagu nuga läbi või. Paraku võiks ta veidi kangema kaelaga ja kõrgim olla, ikkagi kuninganna. Visiidil Talitundrusse pidas ta ennast üleval nagu reisist väsinud ükskõik kes...näiteks kena koduse olekuga toatüdruk.
Kuningas oli kohati samuti kuidagi talupoeglik. Eeldanuksin siiski mingit karismat või...
Cercey venda kujutasin hoopis teisiti ette. Vähemasti mitte liivakarva silmatorkamatu tüübina. Ikkagi kuningatapja. Kuhu jäid kuldsed juuksed, kirg ja sära?
Joffrey osatäitja ei saaks parem olla. Milline võrratu väikese lurjuse nägu! Ja ka Sansa läbipaistev ilu oli oivaline.
Samas jäi kahvatuks Sandor Clegane etteaste (rohkem pauerit!) ja korra üle ekraani timpinud timukas ei jätnud üldse mingit muljet. Raamatus tegelaskujuna nii "mustaks" kirjutatud isik ei tohi välja näha nagu noorepoolne kolme lapse vanaisa, kes võtab peale filmivõtteid taskust kilekoti ja läheb neile Selverisse kommi ostma.
Müür oli muljetavaldav. Isegi võimsam kui oskasin ette kujutada. Samas...ebalased jälle mitte nii nagu võinuks olla...
Maastikud, Kuningalinn, Kotkapesa, Talitundru, khaal Drogo ja Danerys olid tasemel. Ja ikkagi...ootasin filmist enamat. Sõrmuste isanda pompöössust, salapära ja tundmatute saladuste hõngu selles filmis ei olnud. Harry Potteri maagiamaitset ja müstika väge ka mitte. Midagi nagu oli, aga seda oli sellise suure loo jaoks vähe. Olid hästi valitud võttekohad, hoolikalt paika pandud osatäitjad...kuid säde, see nimetu miski...see ei andnud selles filmis ennast just kergesti kätte...hämmastamisest rääkimata. Oeh, ära rikutud oleme me suurte ja võimsate lavateoste fluidumist. Peale Potterit ja Sõrmuste isandat on maagiasaagade fänne tõepoolest raske millegiga rabada.
Sellegipoolest üks tore asi mis paneb pikisilmi neljapäevi ootama.:)

No comments:

Post a Comment