Monday, December 26, 2011

Torm

Kuus kraadi sooja ja metsik tuulemühin ümber maja. Samas...ka mitte mingi hüpersupertuul, sest väljast justnagu raginat pole kosta olnud ja ümber aetud ka midagi ei näi olevat. Kuigi pime veel. Vbl mets juba pikali.:)
Paari-kolme aasta tagune torm murdis poole kilomeetri kaugusel metsas 10-15 cm jämedusi mände nagu pliiatseid. Jõhker jõud, hea, et säherdune alevikku möllama ei tulnud.
Eile oli jõulu esimese püha puhul hall kenasti maas ja külmunud veepärlid rippusid kunstipäraselt võrkaia igas ruudus. Kui päike ägisedes veidi kõrgemale tõusis, siis need sätendasid. Aga ega toda võlu kauaks ei jätkunud, sest selge taevas asendus umbes poole tunni jooksul laushallide vihmapilvedega, kust hakkas soppa sadama.
Samas on tormid-tuisud ettearvamatud ja mitmekümnekraadine temperatuurivahe võib olla tundide küsimus. Kuus kraadi sooja jõuluajal! Jee! Armastan iiri talve!:)
Kuigi...peenrad rohetavad juba täiesti rahurikkuval moel. Jabur on, aga veidi rohima peaks tõesti. Talirohimine.:) Mõnel valgemal päeval võtan selle ette.
Torm jätkub. Kena hele päev koos fantastilise päikesepaiste ja tuule rammingute all nagisevate seintega.

No comments:

Post a Comment