Thursday, May 16, 2013

Hunnikutõrje, ehk puuhobuse aasta...

Obdam

Rosy Cloud

Alpi soldanell, aga õied on sirelilillad, mitte kahvatud nagu pildil.
Viimane pimeost, vedas värviga, sellist veel polnud.:)




On juba peaaegu kaks nädalat puhkusel oldud, kuid päevad näivad endiselt võrdlemisi ühesugused: imeline hommik, võileivad või midagi, aiatööd, lõuna või midagi, küttepuude ladumine või aiatööd, õhtuoode või midagi ja puuhobusepaar kukub muusikasse või raamatusse (halvemal juhul filmi) ära.
Hoolsa rähklemise tulemusel on aiast kadunud hunnik hunnikuid ja aiapilt hakkab rahunema. Mis oligi eesmärk. Vaikselt hakkavad kogunema taimevahetuse taimed, kuigi veel on nii kevad, nii kevad.
Uued poenartsissid avanevad ükshaaval, kuid vana hea lumivalge trompet annab neile silmad ette. Pikk tugev vars, veatu suur õis. `Ice King`õied plaksatasid suure rõhu tõttu katki ja moodustasid rosetilise poolkuu, `Rosy Cloud`õis on varre jaoks liiga raske ja kipub pikali heitma. Ainus püstipäine nartsiss on `Obdam`. Ilus ka.:)
Ei mäleta mitmendas puuhobuse staadiumis see küll juhtus, kuid kätte sattus üks tõsihea raamat. Lugesin ühe hooga läbi ka. Autor Ivi Leps, "Perihveerija päev." Raamatukogust sai eelmine kord krabatud eesti autoreid. Kohe järjest. Aga ei ole haakunud ma seni ei ühe ega teisega. Pole meil seda...Ah, mis ma ikka.
"Perihveerija päev." on hea, soovitan. Eesti elu kuskil väiksemat sorti x asulas. Kus kõik on kõige(i)ga seotud. Hoolimata KÕIGEST on lõpp võrdlemisi positiivne.
Kummaline, kuid aias paistab olevat ruumi. (Olgu veelkord öeldud, et hostad ei ole maa seest välja tulnud. )
Mägisoldanell läks esimest korda õitsema. Imelised väikesed lillad "lambivarjud". Härra Tibu käib endiselt väga tolmuse kasukaga ringi ja näib ise seda põrsaelu nautivat. Võiks vihma tulla, saaks kassi puhtaks.:)



8 comments:

  1. Kuigi mul on väga hea meel, et üks aiapidaja saab täiel rinnal kevadpuhkust nautida, ei tohiks siiski ülejäänud aiapidajate kuuldes veel kasutada sõna "puhkus". Nende tunnete säästmiseks või nii...

    ReplyDelete
  2. Ohjah...no purtsatasin kogemata välja:)...mis tett`, see tett`. Leevenduseks niipalju, et enamuse ajast veedan mulda vedades, kastes, väetades, rohides ja istutades. Kui sellega ühele poole saab, siis tuleb kivide ja killustiku voor. Õnneks on päikest, patareid kogu aeg laetud.:)

    ReplyDelete
  3. :)
    Ma siin töökohas ka kombineerin, et ehk järgmisest aastast hakkan saama maikuiti nädal-paar puhkust. Mis mõnu! Kõik see kastmine, rohimine, istutamine...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, on mõnus küll ja vajalik ka. Kui kevadel korralik hunniku-, umbrohu- ja muud tõrjet teha, siis on aiaga suvel vähem asjatamist ja saab muid asju teha.

      Delete
  4. Mul on kivide ja killustiku vedu pühapäevaks planeeritud. Igaks juhuks ei julge end enne homset laadapäeva rihmaks rabada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, millised võimsad kivid sul seal küll olid! Mina pean endale "välismaalt" tooma kui mõnda vaja peaks olema. Nojah, eks neid kivikangruid ole puistatud ka ja toodud, aga kui sedasi õue peal valmis on, siis on küll hea võtta.

      Delete