Wednesday, July 17, 2013

Soojad päevad, külmad ööd.

Kui päeviti lõõskab suur ja soe päike, siis viimased ööd on mõõdukalt jahedaks tõmbunud.
Seni on kassiomanik pidanud leppima oma lemmiku põgusate tähelepanuavaldustega enne konservi avamist ja nõretava ükskõiksusega peale kausi tühjaks söömist. Suvel on kassid sõltumatud ja neil on pohlad kas sa tahad oma stressipallikest sasida või ei taha. Sest on suvi. Mõnikord sattud sa talle peale kui ta, kõht päikse poole, ennast kuskile magama on unustanud ja ta lubab sul oma puugid küljest ära nokkida, aga muidu jääb kassiomanik suvel oma loomast ilma. Ei mingeid nurrhetki ega soojas-sõbralikus õhkkonnas külg külje kõrval raamatulugemisi. Kuid asjad muutuvad kohe kui veidigi jahedamaks läheb. Eile õhtul hakkasid kassid tuppa pressima nagu suured sääsed. Härra Tibu peitis ennast isegi kappi ära, et ometigi...Novot, jah.:)
Samas...veranda kõrval lillepeenras on jumala armust vms. hakanud kasvama kurk, kõrvits või keegi muu tegelane ning paar päeva tagasi läksid lahti esimesed õied. Ootasin huviga, et mis nüüd edasi saab, aga võib arvata, et ega need külmad ööd talle ei meeldi ja kasv jääb kinni. Tavaliselt potitatakse neid taimi ja kasvatakse ette jne, aga tema ilmus sinna kuidagi väga lambist. Ühel hetkel avastasin, et metssalveil on uus naaber ja see on õitsev kurgiline. Kohe tuli meelde ka Tii õuetomat, läksin vaatasin, uskumatu - tõesti tomatipõõsas kenas konditsioonis ja viljad ka juba küljes!:)
Seni veel rohelised, kuid täitsa oma silmaga ära nähtud, et tomatit ka ilma kasvuhooneta kasvatada.Peab kohe mõtlema, et kuhu järgmine suvi see tomativagu rajada...
Napilt kolme nädala pärast on Aalujate kokkutulek. Põnev, näeb ka Tartumaa aedu.:) Tore oli ka see suur sahin, mis kodu otsivate ja vahetustaimede ümber hetkeks tekkis. Ma naudin alati neid pisikesi rohelisi netibörse.:)


2 comments:

  1. Isekad on need kassiolevused küll, kogu elu käigu nende tahtmist pidi :)

    Meil oli täna öösel +8,6C, aga ikkagi plussid ju

    ReplyDelete
  2. Plussid jah, aga millise jahedusena see tundub!:) Käisin just korra rõdul. Ikka kohe täitsa külm.:)

    ReplyDelete