Friday, July 5, 2013

Suvehari

Eile uurisin üle hulga aja Kristiine Aiandi müügiplatsi. Tasus vägagi minna, sest koos minuga tulid pärast põhjalikku traalimist koju kaasa kollane, valge ja beebiroosa martagon, laialehine merikann, hosta `Cherish`, kaderohi (võrratu kareda struktuuriga mätas!:), mürgikakar, kõige hilisemate õitega aiakullerkupp, üks kivikressi sort, valge mägi-kuldkann ja veel kaks võrratu välimusega nimetut mättalist.
Täna ei jõua kuidagi tööpäeva lõppu ära oodata, kisub nii kangesti koju istutama.
Aias on alanud liiliate ajastu.
Eelmise aasta parasniiske suvi on liiliasibulad hästi ära toitnud ja selle aasta liiliapeenar näeb võimas välja. Royal Gold, Pink Perfection ja African Queen on välja sirutanud üle kahe meetri kõrged õievarred. Kuna kõik küünituvad üksteise võidu valguse poole, siis on see trompetitihnik ka paraja nurga all ettepoole kaldu. Oli viimane aeg kõik need hullud üles siduda, sest esimene padukas teeks muidu palju kurja.
Suureks on kasvanud ka kunagi ootamatult meile tulnud anonüümsed liiliatited ja minu tohutuks rõõmuks osutusid nad võimsateks kuningliiliateks. Lugu ise oli umbes selline, et kolm suve tagasi tuli ülenaaber ja pakkus peotäit pisikesi sibulaid, et kuule, kui sa ei taha, ma viskan ära. No mis jutt nüüd ometigi...lille ära viskama...:).
Muus osas on tüüne sügav suvi, mille voogudel ulpida on puhas nauding.

5 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vabandan üleni väga, juhtus tööõnnetus ja kustutasin kogemata tänased kommentaarid ära.
      Aga verandakohvi teema jätkuna niipalju, et minul on see ka vaate setitamise ja hindamise aeg. Väga hästi jääb silma kui keegi kellelegi selga kasvab, umbrohi kuskil pead hakkab tõstma või mõni liiga roheline nurk rohkem värve vajaks. Kaustik kohe kõrval, head mõtted kirja ja ümberistutamiseks sobival ajal saab siis sealt loetud, mis näiteks kevadel valesti oli.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vabandan üleni väga, juhtus tööõnnetus ja kustutasin kogemata tänased kommentaarid ära.
      Jah, pinnakatjad on mu ära lummanud küll.:) Võtan augustis mõned vitaalsemad ka kaasa. Soovinimekirja brunnera on juba kõrvale pandud, aga kui tulebki topelt, küll ära mahub, ruumi pidi teitel laialt olema.:)

      Delete
  3. Noniii! Ja ongi sedasi, et jõuad veel, oot, kuipalju neid uuekesi kevadel oli, topelt muretseda ja istutada :D Tõesti on suur suvehari, sooja pidevalt 30 ringis, ei saagi muud kui kohvitada ja elu nautida, umbrohtusid ka, eks neilgi ole oma ilu:D

    ReplyDelete