Monday, August 19, 2013

Meremaa hetked

Kuu on kohal nagu lubatud, tähed ka. Imestleme, vaatame Orioni Vööd ja Suurt Vankrit,  sest meie kandis on juba üle nädala sadanud. Teele läheb suur oranž paberlatern. Tema süütamine ja lend kätkeb endas hulganisti võlu. Hõõguv tulelaev võtab suuna hämarale merele ja jõuab nii kaugele, et silm enam ei seleta kus ta hõõgus kustub.

"Kus hobused on?", küsib Asse. "Eks nad mere ääres ole." Käheda vile peale hakkab pimedast kostma kabjamüdinat ja kaks suurt looma tulevad kiire traaviga üle künka. Suured ja soojad uudishimulikud loomad, kaks pehmet koonu, põnevil silm võõraid tunnistamas, kollektiivsügamine, armsalt tobe ilme sügatava hobuse näol, sest on nii mõnna-mõnna, mokk vajub ripakile ja jalg lastakse krõnksu.

Õuel troonib külaliste suuri ja raskeid motikaid. Uurin motikavõõra imetlusega salamisi chopperite disaini, kiikame maalinguid, ühel ripuvad isegi karusnahast kaunistused küljes.
Pidu. Ruulivad tšembe ja mandoliin. Kusagil kohiseb meri.

Tuleb Tullamore, tema on iiri hundikoer, toetab oma külje vastu  puusa ja palub sasimisteenust. Kuidas võib üks olevus ometi nii suur ja metsiku väljanägemisega olla? Puslakhalli karvkatte alt vaatavad targad pruunid silmad.

Järgmisel päeval näeb päevavalgel paremini ka pisirahvast, kes õhtupimedas sabaga sääri riivas, tooli all ägises või siin ja seal varjudes vilksatas. Nemad on kaks itaalia pisihurta ja mops - võrratu molukesega imearmas trullaloom, kes mitte kunagi ei mossita. Hurdad ei püsi hetkegi paigal ja nende kõrgete jalgade graatsia meenutab hobuse liikumist...kui seda kiirendada umbes kümme korda. Pikad kaelad, pisikesed teravad koonud ja sabad nagu nöör. Jahedaga armastavad nad põue sooja pugeda, aga veel on suvi.

Hommik. Kohvitame. Imemõnusad tüüned hetked mere, ikka veel kestva suve ja hea seltskonnaga.:) Lahel ujuvad luiged, sinises taevas planeerib kull ja linavästrikud teevad õuemuru kohal kambakesi.kunstlendamist...

Ka kodus jagub suve veel umbes kuni õhtuni. Mesinik riietub univormi ja viib oma karjale kätte esimese sööda. Täna hommikul on jälle vihm.

1 comment:

  1. Sajab, ja see on hea. Õhtud on mõnusad ka lõunaosariikides.

    ReplyDelete