Saturday, October 12, 2013

Oktoobri väikesed rõõmud

Täna eraldati taevaliste poolt pillavalt palju sooja suvepäikest. Väike lootus on, et ehk antakse homme ka. Ja võibolla ka ülehomme...
Tegelesime täna hoopis kummaliste asjadega. Oli korralik jaht. Olen mina varemalt ikka imestanud, et kelle geenid minu järeltulevas põlves küll...noh, ikka see vanade autode kogumise kirg...aga täna avastasin ka enda tagamaadel kükitava põlevasilmse autopede ja lõin käed oma esimese vana auto kauba peale. Ront on väärikas, vaikselt nurruva mootoriga, näeb välja nagu külapastori sõiduriist ning läbib teeauke õõtstehnikas. Väidetavalt paneb ise päevatuled põlema ja lükkab omaalgatuslikult ka väikse vihma klaasidelt. Oleksin tegelikult sellist tahtnud, mis sohvri lähenedes nihelema hakkab ja ise uksed lahti teeb nagu e auto, kuid sellised olid väga kallid. Ka mõnusa disainiga nublud olid liiga kallid. Ja pealegi ei mahu nublusse kobarpeapõõsastki toppima, rääkimata kärjekastidest või need "paar-kolm taimevahetuse asja", nagu tavaliselt.:) Nojah.
Päike on aias imet teinud. Kõik astrid veel lahti ei ole, kui viimaks ometi näeb krüsanteemid ära.
Talikrüsanteem `Clara Curtis`
Mammutriinu aiast pärinev luksuslik punane topeltõieline.
Kristiinest toodud vitaalne merevaigukollane
Eve Aster azureus on  omalaadsete seas lihtsalt võrratu!:)
Karvase viirpuu sügisvärv alles kujuneb.
Päike on Mittendorfi päevaliilial pea segamini ajanud. Lõhnab ja puha.:)
Ka väike tõrvikliilia arvas olevat sobiliku aja veidi õitseda.
Roomav tuhkpuu on tänavu eriti kirev.
Võnk-pärgenelas on igal aastaajal ilus.










5 comments:

  1. Vahvad pildid! Ma sain ka sel kevadel samasuguse punase topeltõielise krüsanteemi, kahjuks tema nime ei tea aga ilus on küll. Kuidas tõrvikliilia talvist külma ja niiskust talub? Kas Sa katad teda või viid kuhugi talvituma?

    ReplyDelete
  2. Ma ei tea veel kas talub ja kuidas talub, sest tõrvikliilia on aias alles esimest suve. Teised kogenumad ütlevad, et on kaks võimalust - kas panna potti ja viia keldrisse talvituma või siduda rosett nööriga kokku ja võimaluse korral ka millegiga katta, et lumesulavesi lehtede vahele ei pääseks.
    Ise kaldun rohkem selle poole, et jätan õue.

    ReplyDelete
  3. No nii, nüüd oled kapist välja tulnud :) Ja see rondikirjeldus ... selle järgi võiks pildi maalida.

    Mulle meeldiks ka kui auto minuga räägiks, eriti kui mõelda sellele, et mul veel lube pole ja sõiduoskust napib nagunii. Ühel ilusal päeval ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, katsumusterohke tulevik terendab minulegi. Kõigega muidugi harjub, aga ma ei usu, et kunagi tuleks selline päev kus ma tahaksin endale jeepi või rekkajuhiks saada vms.

      Delete