Monday, October 28, 2013

Viimased õied

Peaaegu pidulikult (sügistorm pluss paar tuulist päiksepaistelist päeva) on saabunud hingedeaeg. Viimased õied aias on madal aster `Lady in Blue`, asukoha tõttu öökülmadest vähem sakutada saanud topeltõieline punane krüsanteem, lõhnav kannike ja sügiskrookused, kes on täiesti oma dimensioonis.
Eile nentisin, et peale väiksemaid öökülmu ja kahte karmimat (üle miinus 8) võib aiahooaja sedakorda lõpetatuks lugeda.
Kuna oli mõnus aiailm, siis kraamisin veidi peenraid. Umbes pool jääb veel teha, siis on talveks vinks-vonks. Asja käigus avastasin, et keegi oli pihta pannud paari hosta juures olnud nimelipiku. Kas ka meil käib lipikuhaige vares aias? Kui kevadel pole hostadel märget juures, siis võib igasugu hulle asju juhtuda...kõigepealt alates veel talveunes hostajuurikale labida sisselöömisest, sest seal on ju vaba koht!:)
Sugulased hakkavad ära tüdima, keegi ei viitsi enam mu autojutte kuulata, no ja maoldasid esirattaga teiste parkimisplatsil maakivi otsa, no ja mis siis...

Naabrimees andis eile tõesti paar head nõuannet parkimise osas ja arvas, et mõistlik oleks ka puuduv mootorikaitse siiski lasta panna, et juhul kui ma kuskile lumme sõidan või siili otsa (ohissand!), siis võib mootoris leida...üllatavaid asju võivat sealt siis leida, tegelikult ma ei taha mõeldagi...
Täna on õnneks töökojas ülevaatus ja eluvajalikud puuduolevad jupid saab kirja pandud.
Elu on väga keeruliseks läinud. :)



6 comments:

  1. Ei ole see asi nii kole kui nad räägivad :)

    ReplyDelete
  2. Meil on kõige suurem sildivaras väike Linda, kes iga õueskäik jälle peotäiega tuleb (teine peotäis on loomulikult kindlalt tallele pandud....kuhugi). Aga varesed on peaaegu sama usinad. Eriti kevadel kui vaateväli lagedam ja sildid hästi välja paistavad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, nii põhjalikku korjet meil õnneks toimunud pole, kuid ka need neli-viis on paras mõistatus. :)
      Kas võetakse "ilu pärast"...või on just see kümnesentimeetrine valge plastikjupp puudu pesaehitusel...kohe tekkib küsimus, milline võiks välja näha ülejäänud pesa.:)

      Delete
  3. Kõigepealt suured tänud, mul oligi madala astri sordi nime vaja :) Teiseks meenus mulle viola odorata, kas ma tõesti jätsin ta Tartu aeda maha. Mul oli veel sort `Alba`. Pean kevadel uurima minema ehk on seal alles, kui pole, siis loodan sinu peale :)
    Õied hakkavad lõpetama, aga lehed veel õilmitsevad. Pikk sügis.

    ReplyDelete
  4. See on see erk lillasinine ja pooleldi täidisõieline, jah?
    Jaa, kannikesi saab.:)

    ReplyDelete