Tuesday, May 20, 2014

Kuumalaine ja kõnelused vihmajumalaga.

Eile oli hea soe. Istutasin õuetomateid pottidesse ja mõtlesin sealjuures, et ikka kuidagi hästi eriti soe on täna. Lappasin veel viimasedki munakad objektile ja pidasin laia plaani eesaia kiviparketi suhtes kui tuli esimene tuulehoog. Aga see polnud värskendav vaid lükkas kuuma õhu liikvele nagu oleks saunas keegi vihaga viibanud. Einoh, TÕESTI nagu saunas, missasja...Sammusin teadatahtvalt termomeetri manu ja see näitas 30 kraadi varjus. Hehe, tere Suvi!:)
Õhtuks olid naabri kase lehed juba nii suured, et hakkasid sahisema ning läbi sai see aasta kõige ilusam - lehtimise aeg. Eilse päeva jooksul avanesid ka õunapuuõied nagu üks mees. Öösel tuli kogu selle soojaõnnistuse peale veel veidi seenevihma ja suuremad hostad on 10 cm võrra kasvanud. Vihma võikski öösiti tulla. Aga poole rohkem ja mitte pauguga, kui see väga tüli ei tee...
Tunnikese möödudes: Tänan. Nii ruttu poleks nüüd küll vaja olnud, aga mis tehtud see hooleta.:)

Pisut pilte ka: Märtsis ostetud liiliasibulad hakkavad õitsema. Boogie-Woogie lõhnab nii, et tuli ööseks õue tõsta.
Suvine märtsikelluke
Osad koerahambad on vitaalsemad kui teised - sügisel poest ostetud pakisibulad tunnevad ennast täitsa hästi.:)
Uus nähtus - 2 suve peenras kosunud itaalia ebahüatsint võttis õied peale.
Tänud Taivile!:) Jaapani metsmagun on tõesti üks väga kaunis taim.
Eelmise suve leid: mets-seahernes


4 comments:

  1. Võib ju paluda või anuda, aga taevas toimetab omatahtsi. Meie saime ränga äikese ja paduvihma. Õnneks öösel ja õnneks raheta. Öösel on jälle see halb asi, et ei näe, mis toimub.

    ReplyDelete
  2. Siin kastis veidi öösel ja mingi kiirvihmapilv käis pärastlõunal ka üle. Aga parajalt nii palju tuleb, et vihmaveetünni täis ei saa.:)

    ReplyDelete
  3. meie saime eile õhtul ja öösel korraliku kastmise, sellele eelnenud kokteilijää midagi ära ei lõhkunud ja suurem äike möödus ka paremalt, vihmajumal oli armulik ja hostad lausa paiskuvad maa seest välja, lehed kohe avali, üleüldse on kõik kuidagi suureks kasvanud ja täna on õhku :D

    ReplyDelete
  4. Mulle tundub tänane mai nii külluslik, eks meid kastetakse siin regulaarselt.

    Tundub, et vihma jagub nii, et kui tellid, siis kohe tuleb :) ja pauguga.

    ReplyDelete