Monday, August 11, 2014

Õnnis pühapäev aias.

Üle hulga aja laskis ilm eile ka päeval aias miskit teha.:D
Terve juulikuu ja riba augustistki on soojanormiks olnud varjus 28 kuni 32 ja sellega ei taha isegi kassid päeval ringi kulgeda. Eile oli 25 pluss tuuleke ja mõni pilv, ning see on juba päris ok. Vedasin mulda, istutasin maha ja ümber ning rohisin.
Põuaga istutavad ainult meietaolised ja mis seal`s ikka. Alustasin `Center of Attentionist`ja panin ta sellisese kohta, et verandalt näha oleks. Teised uhked uued läksid valge männi alla, kuhu hostaemand `Anne` kõrvale mahtus hostanurgakese laiendama. Liiliavarandus sai ka kenasti paika. Nupsikud veel ootavad nädalakese kuni alpikalju suuremaks kasvab.
Kuna Kadaka võimsad roomavad tuhkpuud kogu aeg silma ees olid, siis otsustasin enda oma ka avalikus kohas killustikule lahti lasta. Sellega sai täidetud viimane lapike peenrakangast, mis suvi läbi raskelt silma kriipis. Nüüd on kogu kivila taimestatud ning kiviklibuga kaetud ja jääb üle vaid oodata millal taimed pinna ära katavad.
Täna on vihm. Õuest tuleb märja metsa lõhna ja Härra Tibu paistis olevat jälle vihma kätte magama jäänud (Kust sa tead, et vihma sajab? Vastus: Su kass on märg.)
Eile kõdisin ümber oma "väikse veidruse" ja mõtlesin, et peaks vist maha saagima. Seemned on kohe valmis ja tema alt vabaneb sümpaatne lapike tühja maad, mida on kogu aeg väga vaja. Kui soovijaid peaks olema, siis seemneid võin Võhma Juurikale kaasa võtta. (Väike veidrus on kahe ja poole meetrine hõbedane ohakas, kaheaastane. Kuskil on mul olemas ka ta nimi, kuid hetkel peast öelda ei oska.) Kohas kus on ruumi võib selliste ohakate grupp väga vinge välja näha.
Kompostikast on hakanud mulda väljastama. Äärmiselt vajalik nähtus, sest mullapuudus kummitab kogu aeg. Eile tulid Kasemetsast ka esimesed õunad. Suvi hakkab vaikselt läbi saama.


6 comments:

  1. suvi hakkab vaikselt läbi sama kõlab kuidagi nii fataalselt, ütleme, et suvi liigub sügise poole või, et suvi on veidi väsinud :D kuigi, mis seal salata, sügis on tegelikult minu lemmikaastaaeg aga see ei tähenda, et see peaks tulekuga ruttama:D

    ReplyDelete
  2. Lausa kadestan inimesi, kes suudavad nii kiindunult aiandusega tegeleda. Minul see anne õnnetuseks puudub. Või on sellel parasjagu puhkus, mitte ei suuda süveneda, mitte millessegi.

    ReplyDelete
  3. Kõik on ju väga kena, see jutt ja askeldamine, aga kus on pildid? Nii ei jaga ju ööd ega mütsi:)
    Me jõudsime ka istutada, aga vaid ühe suure puu. Maa oli laupäevasest sajust umbes 15 cm niiske.

    ReplyDelete
  4. Jah, ma teen pilti kui ohakat saagima hakkan:)

    ReplyDelete
  5. Tore, et vihma anti! Ohaka jaoks aga teravat saagi, see on ikka hullult suur elukas :) Nähtus.

    ReplyDelete