Monday, October 13, 2014

Kuld tuules ja tubased meeleolud.

Selle nädala vihmad ja ulgutuuled roobitsesid meie kandi metsad kasekullast hõredaks.
Natuke kummastav oli töölt tulles nentida, et ukraadina(!) ja hetk hiljem siis, et ikka päris ukraadina ei ole, sest kogu lehekasukas on puude all maas ja parkimisplatsil (mõelda vaid, kuldne asfalt!:).
Uurisin meie väravat kaunistavat karvast viirpuud suhteliselt nõudlikul ilmel, et kus siis sügisvärvus on jne. Teised, näe, lasevad juba kasukaid maha. Midagi juba nagu isegi oleks, latv veidi ruskab ja alt kolletab, aga tavaliselt on selle värvumisega sedasi, et tuleb paar ööd miinus seitse ja ongi puu all hunnikus kõik need värvid ja värvialged. Imekaunis taevassinine aster õitseb, krüsanteemid ka. Nädalavahetusel oli päeval jälle niisugune mõnus soe ja tuuleta. Rohisin ja rehitsesin. Lõpuks lappasin eesaias veidi kive ja tegin ruutmeetri jagu mägimaastikku alpinelkide ja muude mätaste jaoks, aga siis said liiv, muld ja kruus otsa. Kui ilma antakse, siis jätkan...millalgi. Aga õiget tuhinat enam ei ole. See va tali on tulekul ja mis ma änam...
Näpsisin niisama pealseid ja mõtlesin kuhu keda kevadel ümber tõsta jne.
Reedel käisin Kristiines ja üllatusin milline mäsu on kella kahe ajal päeval Tammsaare teel. Tagasi hiilisin piki Tondi tänavat ja üldse...olgu, et mäsu jne, aga peab siis nii närviline olema. Kõik muudkui rübelesid, sõitsid ristmikke kinni, tunglesid ning suurendasid segadust veelgi. Nõme.
Kassipoeg Bond on terane. Filmivaatamise ajal põõnas üks karvik minust paremal ja teine vasakul pool diivanil. Härra Tibul on kombeks läbi une pikalt ja ülimõnusalt ägiseda. Nagu mingi ätike. Tõi siis oma äginaseeria kuuldavale. See on nii huumor hääl ja ma pole kunagi kedagi teist kassi kuulnud seda tegevat. Natuke aega hiljem ägises Bond samamoodi.(!) Härra Tibu on talle ilmselt suureks eeskujuks ja vahel tilpab Bond suurel kassil lausa kannul, et näha mida too teeb või ütleb.

7 comments:

  1. minul on veel isu alles aga ilma, se pole enam see, lausa vihmaga ei kisu ikka väga mässama küll kui olulisem tehtud on :) toas veel nagu ka ei istu, üleminekuaeg on raske :) kassid panevad noore põlvkonna kasvatamisele hea :D eeskujuga väga rõhku ja noored on reeglina tublid õppijad ka :D















    ReplyDelete
  2. Minu jaoks on sügis sel aastal pigem nagu kergendus. Ühtteist on veel õues teha, aga ega see talv niipea ei tule.

    ReplyDelete
  3. Ma ka just mõtisklesin, et ega seda kulda kauaks ole, külm võib ööga viia :)

    ReplyDelete
  4. Meie sõitsime eile 100 km põhja poole ja ma just rõõmustasin, et teeäärsed puud lausa hõiskasid päikesele vastu. Meie pool on veel enamus puid lehes ja nii värvilised, kui üldse olla saab.

    ReplyDelete
  5. Meil on ka veel kulda, aga iga päevaga kisub see siit-sealt servast pruunimaks. Ja nüüd lubab tormituuli mitu päeva...

    ReplyDelete
  6. oioi ... Futu ... kohe hoopis huvitavam on sinu lugusid lugeda, kui seda, millest kirjutad oma silmaga üle olen vaadanud! Ja nii mõnus oli sinuga teetassi taga lobiseda! Suured tänud sulle ja nüüd ma ehk hakkan rohkem su lugusidki lugema...sest selline isiklik seos tekkis! :)

    ReplyDelete
  7. Jah, mul sama - käisime näiteks Pille ja Kata juures, kohe tekkis ka visuaalne pilt juurde.:)

    ReplyDelete