Friday, May 15, 2015

Juhtum palderjaniteega

Vanemad kassid on aja jooksul aru saanud, et pererahvas on lootusetult umbkeelne ja sellepärast meiega "vestlemiseks" eriti aega ei raiska. Piisab kui istuda "noolekujulisena" ukse või tühja söögikausi juures ja küll saab. Tavaliselt saabki. Bond on alles nooruke ja sellepärast ka hästi vahetu.
Bond ronis õhtul trepist üles, jäi trepimademele seisma ja kukkus seal valjult tänitama. Ikka oma krrn-kiuuuks keeles. Toh, kas jälle tuli lahti? Pesas maganud Proua Muri kargas Bondi seletamise peale üles, lippas ka teisele korrale ja kahekesi jõllasid karvikud ülal trepi otsa peal Mamma apartemendi poole, ärevad näod peas nagu tegeletaks seal millegi ennekuulmatuga. Bond muudkui häälitses.
Pärast selgus, et Mamma oli õhtul mõelnud, et teeks õige palderjanijuureteed, saab hea une.
Otsinud juurenusara üles (kasside talvisest orgiast õnnestus üht-teist siiski päästa), harutanud sealt paraja doosi, murdnud katki ja kallanud vee peale. Siis kohtunud ta pilk oma toa lävel seisva Bondi omaga, kes talle nii uskumatu näoga otsa vaadanud, et Mammal piinlik hakkas. "Kõsst, kassa saad minema!"
Bond läks ukse pealt minema, et hetk hiljem tervele majale kuulutada, et nää siin üleval tegeletakse kahtlaste asjadega.
Mingi kala on kassirahval selle palderjaniga ikka küll.:)

3 comments:

  1. Kahju, et ma pole kunagi palderjani haistva kassiga kokku puutunud. :) Kuid mul on kavas sel aastal palderjani aeda külvata. Kui see ka kasvama läheb, siis ei tea kui suured kasside hordid meie krundil liikuma hakkavad. :)

    ReplyDelete
  2. noolekujuline kass :D Näe kui valvsad tegelased, ei mingit kahtlaste ainetega tegelemist :)

    ReplyDelete
  3. Palderjan neile ikka kuidagi mõjub tõesti, mu omad vahel käivad taime alla püherdamas aga midagi hullu ei korralda :D

    ReplyDelete