Wednesday, August 12, 2009

Istutada oleks ilusam kui täishinnaga ei müüdaks ülekasvanud istikuid.

Kolm pagasnikutäit taimi on Laulasmaa peenrasse maha pandud pluss oma aia ülejääke pluss eelmise peenra materjale ja ikka on veel vajaka. Eile pani Hansaplant kulmu kergitama küll. Müügis olid täishinnaga brunnera `Jack Frost` kevadised taimed, mis nägid peale mitut kuud potis elamist äärmiselt kustunud välja. Potist välja ei tõmmanud, aga kujutasin ette milline võib olla nii näruse pealse juur. Mõtlesin eelmise pagasnikutäie madala astri, männas-neiusilma ja kobarpeade ja kõigi teiste potipõhjadesse monoliidistunud juurtele, mida oli tarvis lahti harutada ja kohati kärpida ning turi tõusis turri. Taimed on kallid, miks peaksin istutamisel veel faking lisatööd tegema? Kui on tegu mitmesaja taimega, siis polegi seda juurtekatkumist ja harutamist nii vähe midagi. Lisaks jääb vastutus nende kasvamamineku eest mulle. Ja nii rääbakate brunnerate eest peaks küll häbi olema 109 krooni hinnaks panna. Küsisin allahindlust. Hansaplanti seisukoht oli, et ei taha - ei osta. Mingi vahetusevanem pidi kahekümne minuti pärast tulema, et kümme prossa alla hinnata. Haa! Irw!:)
Huvitav küll, aga miks mulle jäi eile niisugune mulje, et Hansaplantis pole klient kuningas vaid allahindluse lunija, kes pannakse 20 minutiks kümne krooni pärast ootama. Tuli brunnerad maha jätta, sest ka kassaneiu prognoositud 90 krooni oleks nende välimuse eest häbematult palju olnud. Ja mina pidasin ennast veel püsikliendiks, muig.
Tol hetkel oli täitsa kahju kohe, et olin kahe eelmise aia planeerimiseks kogu materjali siit ostnud. Aeg on järgi vaadata mida pakuvad väiketootjad.
Jah, ääretult mugav on kõike ühest kohast saada, aga nii jäiga kauplemisstiiliga a la "mina müün hea raha eest praaki, aga kui ei meeldi, siis ära osta" ei tohiks pikalt saada laiutada. Eesti on selleks liiga väike.
Täna lähen Haljassaare ja Calmia istikuäri müügiplatsile ja vaatan mis seal pakutakse. Kaks pagasnikutäit on ju veel puudu.:)

No comments:

Post a Comment