Monday, August 10, 2009

Puid ka peenrasse

Mis peenar see ilma puudeta on, ikka puid ka.:)
No käisimegi toomas. Häid puid saab Rudolfi juurest. Tema puude juured ei roni kunagi mööda potiääri nii nagu linnapoodide istikutel. Rudolfil on oma puukool, sealt võtab, paneb potti. Kui keegi ei osta ja puule pott väikseks jääb, siis pannakse suuremasse ja nõnda see käib. Hansaplantis ja Horteses on tähtis läbimüük ja selle all kannatab kvaliteet. Kui käite mõnikord tuulise ilmaga ilupuude müügikohas ja elupuupotid on massiliselt tuulega ümber kukkunud, siis ei maksa sellest kohast taimi osta. Ümber kukuvad kastmata taimed. Ja läbikuivamise osas on sihuke potielupuu eriti tundlik.
Täna on kodupäev. Oh, mis mõnu on vahel ka oma aias siblida!:) Tihti seda ju ei saa.
Kui ikka õhtul saab kuskil kivi- või mullatöödelt tuldud, siis tahan ma jee oma jorjenite poole vaadata.
Täna vaatasin kohe hoolega. Kipslill on imeline! Topeltõieline, meetrise diameetriga õrnroosa õiekuhil. Õitsevad ka kollased liiliad. Punased tuleb elimineerida. See paar tükki pole enam kena. Mingi tõbi on vist kallal ja ilmselgelt on kollased elujõulisemad.
Kipslille kuhila seest sirutuvad välja õitsevad gladioolid. See aasta natuke ebaõnnestus, panin kollast ja roosat. Kui oleks ühte värvi, oleks efektsem. All kipslill ja ülal gladioolid. Pealegi hoiab kipslille sigrimigristik gladiooli pikali vajumast. Igati ilus kooslus.:)
Aga nüüd tagasi oma aeda ümber tõstma.

No comments:

Post a Comment