Tuesday, July 3, 2012

Aiapoed vaadatuna läbi taimehuvilise silmade.

Hansaplant: On ennast minu jaoks ammendanud. Käin küll korra igal aastaajal läbi, et ehk...aga miskit peale allahinnatud orhideede eriti osta küll ei ole, sest püsikute sortimenti ei uuendata ja kui istikupotis elab sammal, siis võib oma mütsi ära süüa, et tegu on ühe ülekasvanud igeriku taimega (pott on juurt kaelani täis), kes põeb peenrasse saades oma paar suve ning on äärmiselt külmaõrn ka siis kui taim iseenesest seda olla ei tohiks.  Selliste taimede ostukogemus sealt täiesti olemas. Suundumus paistab olevat heal järjel kliendile, kes aiandusest eriti midagi ei jaga, kes tuleb aiapoodi ka meelt lahutama või peeneid veine ostma. Ehk ostab roosisitikuid ja amplitaimi ka. Ja tühja kah, kui ostabki ülekasvanud taime, tal on raha ju uus osta kui see ära sureb. Miks ta talvel peaks tulema, sellest ma aru ei saanudki...vbl siis toalillede või selle erilise veiniriiuli pärast.
Sellel kevadel märkas silm vaid paari uut sorti astilbeistikut, mis olid heas korras ja kui mul oleks ruumi siis oleksin ostnud.
Hansaplanti probleem on ülekasvanud istikud, kallid hinnad ja väike püsilillede valik. 
Sorry, kuid nende ainukeseks plussiks minu silmis on hea kodukas ja komme müüa äraõitsenud orhideesid suhteliselt mõistliku hinnaga.
Hortes: Kui mul on vaja seemneid või sibullilli, siis lähen Hortesesse. Kevadel ja sügisel on neil selles osas sümpaatselt suur valik. Nende püsikutepalett on Hansaplanti omast natuke erinev ja tunduks justnagu rikkalikum, kuid millegi erilisega ei üllata nemadki. Suvest suvesse ikka sama. Kui on vaja kingituseks orhideed, lähen seda ostma Hortesesse, sest seal on suurim orhideevalik. Hinnaklassilt samuti jõukamale kliendile, aga minu silmis mõttetut ninni-nänni oleks nagu vähem ja kodukal pole ka viga.
Nurga Puukool:  Kui mul on vaja mõne suurema projekti jaoks okas- või muid puid-põõsaid, siis lähen Nurga puukooli.  Taimed on alati hea juurega, terved ja hind kliendisõbralik. Kõige parem reklaam firmale on hea kaup. Puude ja põõsaste osas on neil ka väga rikkalik valik.
Kristiine Aiand:
Huvitavaid püsikuid lähen ostma Kristiine Aiandisse. Milline müügikoppel! Silme eest läheb lausa kirjuks. Kümnete viisi uusi asju ka paadunud aiahooliku jaoks. Väikesed potid taimematerjaliga, terved taimed, head hinnad. Ostlesin aktiivselt. Firma kodukas võiks olla natuke informatiivsem, sest taimede identifitseerimisega oli natuke tegemist, sest kui saad korraga nelja erinevat sorti kevadiku omanikuks ja mingeid silte ega taimelipikuid ei ole, siis on keeruline neid tuvastada. Probleemi lahendaks kleeps eesti ja ladinakeelse taimenimega potil.
Lähiajal on plaanis uurida veel mõnda aiaäri.


No comments:

Post a Comment