Friday, July 6, 2012

Leitsak

Soe ja hämar hilisõhtu, õhk oli maasikalõhnalise ebajasmiini aroomist küllastunud. Viisisn pesu kuivama ja kuna pesupuud on üsna taru lähedal, siis oli lihtsalt võimatu mitte märgata, et meevabrik töötas täie vungiga. Taruavast tuli tugevat meelõhnalist tuult. See ventikas tekkib sadade väikeste tiibade tööst. Mesilased aurutavad sel moel meest vett välja ja hoiavad ka tarus ühtlast temperatuuri.
Täna oligi nagu pooleldi puhkepäev, sai palju rattaga sõidetud, maasikaid söödud ja õhtul kukkusin veel raamatuauku kah.
Homme algab kõva uudismaa raadamine. Eesaias on veel üks kasutamata maatükk, kuhu õnnelik aednik saab rajada priimulate kaitseala...võimisiganes. Enne peab muidugi platsi kiviklibust puhastama, asemele vedama mulla jne. Hoolimata jämedast rassimisindeksist on uue peenra tegemine üks äraütlemata tore töö.:)
Soojad ilmad kangutavad uusi õisi lahti. Imeilus väikeste õitega lauk puhkes sel nädalal ilusse. Tema tuli meile longus murulaugu puhma sees. Jämedate varte vahel peened varred, nõnda ta seal igritses paar aastakest kuni eelmine sügis otsustasin väikse laugu suuremast eraldada ja vaadata mida see väike endast kujutab. On väga ilus - hulgi peeneid varsi purpursete õietuttidega.
Ükshaaval avanevad liiliad. Nädala algusest on lahti tumepunane Monte Negro, kohe avab õie aprikoosiroosa.

No comments:

Post a Comment