Friday, December 21, 2012

Hea lihtne teha ja väga maitsev.:)

Ühel päeval toodi külakostiks paar sellise koogi lõiku, mis viisid lausa keele alla. Kaie oli küpsetanud. Küsisin retsepti ja proovisin ka. Megahea.:)

Jõululauale sobiva toorjuustukoogi põhi on tehtud piparkoogitainast. Kook on eriti maitsev järgmisel-ülejärgmisel päeval, nii et võid varem valmis teha ja külmkapis hoida.
kuuele kuni kaheksale


Määri tavalise pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhi hoolega võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Rulli piparkoogitainas vormi põhja ja külgi katvaks kettaks ning tõsta vormi.
Sega täidiseained omavahel (võimaluse korral sega mikseriga läbi), vala samuti vormi.
Tõsta koogivorm ettevaatlikult ahju ja küpseta toorjuustukooki 175kraadises ahjus umbes 40 minutit. (Koogitäidis kerkib küpsemise ajal üsna hoogsalt, aga vajub jahtudes tagasi).
Lase enne serveerimist koogil täielikult jahtuda, soovitavalt külmkapis.
Enne serveerimist kaunista kook väikeste piparkookidega.

Retsept on adapteeritud soome ajakirjast Maku (Piparinen juustokakku)
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Kaunist jõulutamist kõikidele!:)

4 comments:

  1. Kui ma mingit retsepti näen, siis mul kohe miskit kihvatab sees, nii, et ma kohe pean midagi teisiti tegema. Just eelmisel nädalal proovisin sama kooki. Kasutasin mascarponet, lisaks munadele kasutasin vahustamisel ka hapukoort, siis on see vahuosa kergem ja õhulisem, taigna ja toorjuustu vahu vahele puistasin ohtraid pohli, vaniljet ei kasutanud, sest ma lihtsalt ei salli teda. Superkook sai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokkamises ma eriti kibe käsi ei ole, aga pohlavariandi peaks küll läbi proovima. Lihtsalt tehtavad ja maitsvad koogid on geniaalsed!:)

      Delete
  2. Eelmise posti kassijutt oli tore, oma majakondseid peab ikka mõistma:)
    Piparkoogitainas on oma kasutusviiside poolest alahinnatud, mis tähendab, et nii toredalt maitsvast ja kreftisest taignast tehakse yldiselt ainult kypsiseid?
    Kunagi leidsin retsepti, mille järgi koogipõhjaks klasutati sygavkylmutatud ja sellisena riivitud tainast, kahjuks ei mäleta katte koostist.
    Olgu märgitud ka, et häid jõule teie peresse!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan, Kaaren, ilusat jõuluaega.:)
      Piprakoogitaigen on mõnus asi, kui on ikka korralikult pipart ja teisi vürtse sees...ka toorelt, muide. Vanasti, kui lapsed väiksed olid, siis sai seda ikka kodus tehtud. Tavaline kogus oli 3 kg ja enne piparkookideni jõudmist panime lastega vähemalt ühe kilo toorelt nahka.:)

      Delete