Thursday, February 21, 2013

Juba päris hele.:)

Päikest endiselt pole. Samas...ega kõike hääd ka korraga saa tahta. Terve veebruari on hoidnud sümpaatselt pehmeid talveilmu sulaga pooleks, mis on väga positiivne külmatõrje seisukohast. Pole vaja nii palju kütta ja osa kütet jääb üle järgmise talve jaoks. Täna  varahommikul oli üle hulga aja miinus 10.
Maailm on kummaline...jalutu invasportlane pani öösel valejalad alla ja tappis nelja lasuga oma vannituppa põgenenud naise...Euroopa kihab kurjalt öökivatest inimestest, kes on saanud teada, et sõid hobuseliha...idanaabrite riigipea on kurelennud ja karuga ratsutamise nurka visanud ning asunud võitlema selle pärast, et maadlus spordialana jälle olümpiakavva tagasi võetaks...ahjaa, enne seda eemaldati maadlus olümpiakavast kui absoluutselt maskulinne vägivaldne rõlgus ja asendati...kujundujumisega?...Tähendab, millegiga peab ju asendama...põhjas sadas alla meteoriit, kuid filmikatketel on näha selle ümber süstelnud UFO, võibolla polnud see ainult seire ja ilma tolle võõrmõjuta olnuks asi hullem...
Külvist oleks veel vara mingeid rohelisi märke otsida, kuid mulda saanud imelill krüsanteem tunneb ennast küll hästi. Lehed tõusid kikki ja on kena terve värviga. Pean tõsiselt plaani teda kuidagi ära kodustada ja  äkki õnnestub järgmisel talvel koos jorjenijuurikatega  jahedas toas ületalve pidada.
Kassid on talvest samamoodi tüdinenud kui inimesedki ja ei teegi muud kui tuiavad juhmilt ringi ja magavad, magavad, magavad...Otsisin juba muruseemnepaki välja, et teen neile ühe kevadkülvi. Ilmselgelt vajavad salatit. Sibulapealseid nurrutronidele ju ei paku.
Eriti maitseb neile roog-sinihelmikas, aga seda pole mul võtta. Suvel pügatakse peenral kõik tema noored võrsed kasside poolt maani maha. Olen õnnetut kõrrelist viimastel suvedel isegi traatvõrguga kaitsma asunud. Muidu oleks seal juba ammu tühi koht.
Eile õhtul oli tore nentida, et kell 18:15 oli õues alles hämarik. Kevad tuleb.:)

1 comment:

  1. Mullegi tundub, et see on isemoodi talv. Päikese puudumist ei olegi nii väga registreerinud, aga tunne on nagu peaks olema suur lumekiht, sest kogu aeg helgib õhus mingeid helbeid ja pean kodutreppi pühkima. Veidi teid ka lükkama.

    ReplyDelete