Wednesday, June 24, 2009

Jaaniussideni jäi liiga palju maad

Jah...Imede aed...mida kõike seal polnud! Sain oma hostapalavikku jahutada ja esialgu ei tohiks olla rohkem taimlisi pakilisi soove. Tõime kibuvitsaheki ära ja panin ta täna maha. Pliis, kui taevaisa saadaks ühe korraliku paduka. Oleks väga vaja. Selle asemel kõrvetab kut põrgus.
Imede aiast tõin hallikate lehtedega siberi võhumõõga, muguljumika, kirjut õunmünti, sinihalli hosta "Halcyon" ja veel ühe hosta, mille valged õied lõhnavad, siis roosade õitega aedmaasika, valgete lehtedega igihali, kaks põnevat liblikõielist põõsast, millele tuleb veel nimi leiutada, lursslille, kirinõgese, käbiheina, punase ja valge liatrise,kollase raudrohu, hosta "Blue Cadet", hariliku forsüütia, värd-ebajasmiini, hariliku ebajasmiini (topeltõieline), punase päevaliilia ja topeltõielise kollase päevaliilia. Vähemalt pooli neist taksonitest poleks võimalik aiapoest osta.
Eile oli jaaniõhtu sõpradega. Ikka veel paneb mind imestama, et kell 12 öösel võib jaanipäeva paiku väljas veel NII valge olla. Jaaniusse otsima minna ei jaksanud keegi. Vihtade tegemisest rääkimata. Kustusin ära pool üks ja istutasin terve öö unes.:)

No comments:

Post a Comment