Saime seda vürtsikat moosi moodi asja esimest korda mekkida Mesiohaka juures võõrsil olles. Midagi sellist ei olnud ma varem maitsnud. Oli põrutavalt hea. Seda on jube lihtne teha, ütles Mesiohakas ja saatis ka retsepti.
Kuna mind pole kunagi väga pliidi poole tõmmanud, siis ma mõtlesin, et teen ühekorraga kohe neli portsu seda head "moosi", et üks vaaritamine ja.
Vaat kus vastuolu - pliidi poole ei tõmba, aga moosi tahaks küll:). Ei pea vist mainima, et sellisel juhul tahe võidab:).
Läksime poodi, ostsime kaks kilo punast sibulat, tshillit, varssellerit, rosinaid ja pruuni suhkrut. Tühjendasin köögi ebaolulisest ja avasin chutneylabori. Oiiii, ma nutsin selle kahe kilo sibulate puhastamise ja hakkimise juures!!! Isegi ventikas ei aidanud.
Aga nüüd on SEE valmis. Tuli äraütlemata hää.:)
Ja kuna nii suurt potti polnud, siis tegin kahes potis. Mõlemis tuli maitselt täiesti erinev.
Retsept on siin, kes ka tahab teha.
500 gr punast sibulat
500 gr rabarberivarsi
200 gr varssellerit
100 gr kollaseid rosinaid
1 sl riivitud ingverit, võib ka rohkem
0,5 tl hakitud punane tshillipipar (seemned välja võtta)
1 apelsini koor
1,2 dl valget veini
4cl valge veini äädikat
1,5 dl pruuni suhkrut
1 kaneelikoor
Koori õhtul rabarber ja lõigu tükkideks, jäta suhkruga ööseks seisma
Hommikul puhasta ja haki sibul
Koori ja riivi ingver
Haki tšilli hästi peeneks
Pese apelsin ja riivi temalt koor
Haki varsseller tükkideks
Pane kõik potti ja keeda vaiksel tulel 20 minutit (minul oli 20 minutit vähe, keetsin 10 min. veel)
Kui hoidis valmis, eemalda kaneelikoor ja pane tšatni eelnevalt kuumutatud purki.
Keetes peaks pidevalt segama, et põhja ei kõrbeks
Tšatni hulka võib lisada ka aprikoosi ja kuivatatud viigimarju
Valge veini võib retseptis asendada apelsinimahlaga ja veiniäädika palsamiäädikaga
Saturday, June 12, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment