Friday, June 18, 2010

Pojengid ja mesilased

Parimas lillepeenras pargiroosi `Maiden`s Blush` kõrval lõi õied lahti varajane pojeng. Kohe peaks talle järgnema tema naaberpojeng, kellel valged täidisõied. Paraku vajusid rasked õied vastu maad.
Leiutasin lihtsa lamandumisvastase seadeldise: Lõikasin rohelise aiavõrgu küljest 30 cm laiuse riba, painutasin selle ringikujuliseks, seadsin pojengi selle najale ja kinnitasin väikse traadijupiga. Seda oli ...mõnevõrra keeruline teha, sest pojengid kasvavad mesipuust 3 meetri kaugusel ja töösse süvenemine osutus väga komplitseerituks. Noored mesilased tegid taru ümber õppelende ning tulid minu peale puhkama. Õlale, käe peale, pähe jne. Üks sahistas seelikus. Nad on aeglased, totud, rahulikud ja ei teinud mulle midagi, kuid sellegipoolest oli raske mitte mõtelda ohtlikel teemadel, nagu näiteks see, et, millal nad nõelamist hakkavad õppima?
Vanasti kui tuli sääsk või parm, siis ma lõin ta käsikaudu maha kui mitteolulise segava faktori. Enam ei löö. Kaks korda ennem vaatan, et ega pole kollaseid triipe tagumikul.:)

No comments:

Post a Comment