Kuna üleelmine tšatni on otsas ja eelmine ka, siis oli eile väga vaja uus teha. Improviseerisin julmalt ja koguseid enam nii täpselt ei jälginud. Panin rabarberi asemel õunu ja punaste sibulate asemel tavalisi. Kahjuks sel aastal antonovkaid ei õnnestunudki hankida. Nende aroom ja hapu olemus oleksid väga hästi sobinud. Haput lisasin laimide ja sidruni näol ning lisaks kõigile muudele retseptirikkumistele kallasin ühte potti ka pool pakki kookoshelbeid. Untsu ei läinud kumbki keedus. Esimene on kookosene, mahedalt vürtsine, sibul krõmpsub kenasti, teine on hapum ja tšilli poolest rohkem õnnistatud. Praegu kaldun arvama, et kookos ja roosa pipar andisid esimesele variandile maitses isegi juurde ning neid võib edaspidigi lisada. Kasuks tulevad ka suured rosinad ja datlid (mida seekord polnud). Tšillit ja ingverit peab panema rohkem kui retsept ette näeb, muidu ei tule "lohemoosi" tegemisest midagi välja. Šššhaah...peale tšatniga mekutamist on kohv kuidagi ERITI VÄGA kuum. :)
Esimene lumi on endiselt maas ja ei kavatsegi ära sulada. Nii need talved algavadki.
Tuesday, November 9, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment