Wednesday, November 21, 2012

Hea raamat!:)

Dorothy Gladys Smith "Ma vallutan lossi"  räägib boheemlikust ja lõplikult laostunud perekonnast, kes elab ühes Inglismaa lagunevas lossis rentnikena. Loomulikult pole neil juba ammu raha, et renti maksta ja paistab, et mingi töö tegemise läbi elatise teenimise on nad ka välistanud, sest tegu ju härrasrahvaga. Isa on kunagi kirjutanud ühe raamatu ja temast räägitakse kui kirjanikust. Peale ema surma sai temast suhteliselt mõttetu mees, kes ühel selgemal (või segasemal) hetkel abiellus imekauni modelli Topaziga. Lihtsameelne Topaz käib vahel Londoni kunstnikele poseerimas ja püüab pere kolmele lapsele olla ema eest. Hetkel elatab peret nende surnud teenija poeg, kes on salaja kiindunud nooremasse tütresse ja üldse kõik tollele armsale logardite perekonnale ette ja taha ära püüab teha. Osalt kohusetunde, osalt armastuse pärast. Näib, et hullemaks nende olukord enam minna ei anna. Pidev näljatunne, tütarlaste kulunud ja väikseks jäänud riided ning kõige tipuks laseb veel katus ka läbi.
Vanem tütar Rose unistab rahakast peigmehest, kes vaesusest päästaks, perepoeg käib koolis ja noorem tütar kirjutab päevikut. Väga nauditavalt kirjutab.:) Päevik annab kokku romaani mõõtmed. Soovitan soojalt. Eluehedana mõjuv ja humoorikas kirjatükk. Muidugi ei tee keegi seal kunagi nalja, asjad lihtsalt kukuvad vahel naljakalt välja.

2 comments:

  1. Neid häid tuleb viimasel ajal raamatukogust üksjagu. Eilegi saabus koju suur laadung, aga ma ei viitsi neist ülevaateid kirjutada. Sinu tähelepanekuid arvestan. Lisaks sellele, mida hoidja pakub, panen alati ka oma soovikirja kaasa. Ole tänatud!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihje eest hea raamatu nimele olen alati tänulik. žanr pole oluline.

      Delete