Saturday, June 9, 2012

Millega tegelevad naised kui mehi kodus ei ole.

Segasin hobusejunnidest (hämmastavalt mittesõnnikulik staff, nagu oleks heina jahvatatud, leotatud, komposteeritud ja veel midagi imelikku tehtud), orhideesubstraadist (männikoor, tammelehed, põdrasammal, puusüsi, savipotitükid, kergkruus) kokku ühe suure ämbritäie, lõikasin tsümbiidiumil mõne mädanenud juurejupi ära (oli tõesti vaid paar tükki),  istutasin ta sellesse segusse ja tõstsin õue. Head suve!
Oli kuidagi imelik orhidee sedasi õue saata ja kohe tekkis küsimus, et kas panna taim päris varju või võib poolvari ka olla. Ja kuidas on faunaga? Õues kalpsavad, lendavad ja roomavad ju ringi igasugused kahjurid. Väidetavalt on õueelu õiealgete kujunemiseks siiski vajalik. Ok. Tibusid loetakse sügisel.:)
Teiseks tõstsin vinduva sinikäpa potist välja, segasin ta substraadi samasuguse hobuseõnnistusega ära ja torkasin sinikäpa tagasi. Nu näis. Juur oli päris korralik, aga veel väike. Mädanenud õnneks ei olnud, nii, et totaalselt valesti ma midagi teinud ei ole.
Hommikul oli hea valgus ja ma tegin mõned pildid.

 Peale vihmasid kasvab kõik mühinal. Kui labidas kaheks päevaks lõhnava kuslapuu kõrvale ununeb, siis võid kindel olla, et kohe kasutab ta seda karguna.

 Middendorfi päevaliiliast kiirgab peale oivalise aroomi ka maailma kõige ilusama kollase ioone.:)

Sieboldi kukehari on täitsa omaette kunstiteos.

 Karatau laugud esimest suve liiliapeenart kaunistamas.

Inkarvillea seemikud õitsevad juba järgmisel suvel.

Kas sama veatud lehed ka sügisel? `June`

Tagaaias voldib keegi oma öösiniseid seelikuid lahti.


Kelle õis? Vale. :) See on kurekell.

Peenarde vahel kohtab igasugused nägusid...



Maukleht naudib tähelepanu, kuid õite avamisega ei näi tal kiire olevat.





6 comments:

  1. Tsymbiidiumile meeldib kindlasti vari, aga soovitavalt h2sti valge, sest p2ikesep6letus n2eb tal kole v2lja. Yhel bulbil nimelt kasvab teatud l6plik arv lehti ja p6lenud kohad ei taastu. Aga m6nev6rra peale vilksatavat p2ikest oleks kohe ylihea, nt 6unapuu all kasvaks tsympa hea meelega. Kyll oleks tore, kui sipelgad ei p22seks potti pesa tegema, samuti vihmaussid. Tigudele tsymbiidium suurt ei meeldi, aga kunagi ei v6i teada, millised v2hen6udlikud taime6gardid v2lja v6ivad ilmuda, kuigi tsymbiidium on meie aialooduses yks v2hems88davate lehtedega kultuure.
    Kokkuv6tteks - 6ues on parem kui toas! Isegi esimesed 88kylmad ei tee sellele kultuurile midagi, kui on v6imalik 88seks katta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan, Kaaren, nõuanded kulusid väga marjaks ära. Sipelgate peale ma küll ei tulnud. Neid on meil aias palju. Jah, hoian teda varjus, päike tundus oma meelest kah nagu orhidee jaoks kahtlane asi olevat.

      Delete
  2. See Iiris on Sul väga ilusat värvi. Kas ta on Sul juba mitmendat aastat? Ma just otsin netist mingit lillat tooni, mis oleks natukene intensiivsem. Kui ta sul täiesti avanenud on äkki postitad mõne pildi? Tänud ette. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See iiris on tumesinine, sametine ja nimi on `Maroon Caper`. Edaspidises blogipostituses on ta ka avanenud õiega. Saan ka jagada, aga alles järgmine suvi, sest praegu on ainult üks risoom.

      Delete
  3. Ma kaldun arvama, et Su June pole June. Kontrolli, vaata kas Hostalibrarit või Franseni, DavesGardenit koduleht vms

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan viitamast, vahel juhtub selliseid eksitusi küll...Ilmselt siis ka `Hansaplanti` kaubatundjal, sest just sealt sai see Hosta 2009 a. suvel ostetud just selle nime all ja maksis 115 krooni. Aga kuna hostadel on omadus vastavalt kasvukohale ka lehevärvi korrigeerida, siis teen osaga temast järgmisel kevadel sellise katse, et istutan varju ja vaatan mis värvi seal lehed pööravad. Ja tegelikult...June või mitte June...aia kõige ilusam hosta on ta igatahes küll.:)

      Delete