Monday, June 11, 2012

Maukleht ja teised

Eile ta siis avanes. Imeline looduse leiutis, ehk pisike bio-päikesepatarei. Neli kergelt sädelevat helekollast õit katsid lehestiku üleni ja sulgusid õhtupoole kohe kui päike neile enam peale ei paistnud.

Maukleht.

Mainimata ei saa jätta ka tõmmut kellukat, kelle kasvulapike on veel väike, kuid suure pinnana on ta täitsa eraldi vaatamisväärsus.
Tõmmu kellukas.

Vormilt ja olemuselt üks huvitavamaid taimi, keda lähedalt nähtud - tume maohabe.


Öösinine iludus `Maroon Caper`.

Muidu oli eile üks töine ja asjalik päev. Kõik mis kärpimist, rohimist või maha istutamist vajas, sai viimaks tehtud. Oma koha leidsid ka seemnest kasvatatud väidetav topeltõieline priimula, 2 Tiibeti priimulat ja terve hord Viali priimulaid, keda jätkus iga põõsa alla (35 taime). Kevadel saab siis suurelt öelda "Meie aia talvekahjud piirdusid 30 priimulaga." ...aga väike lootus on, et ehk need viis viimast jäävad ühel või teisel põhjusel ellu. Kui ei jää, siis ma tõesti rohkem ei katseta.
Bändikast seekord pikalt ei kirjuta. Nad hakkavad aina paremini mängima, kuid ka drill on kõva. Bändikad ei ole enam kontserdid vaid tõeline õpituba ja kui vanasti ümbritses fännklaab tihedalt pillimehi , püüdis hardalt iga piuksu ja poognatõmmet, poetas mõne kurvema loo peale siivsa pisaragi, siis nüüd tõmbuvad nad kööki, lobisevad maast ja ilmast, ning ei tea muusikute ponnistustest ööd ega mütsi. Siuksed fännid siis...samal ajal kui teised palehigis...Ok. Aga mõni ilus lugu õnnestus siiski ka ära kuulda.:)
Täna sajab. Vihmasevõitu see suve algus. Õnneks pole külm.
Peale tööd ootas kodus ees äärmiselt väärtuslik taimne üllatus - Tervitused Tartust, mis koosnes kollasest epimeediumist ja suurest elujõulisest pesast topeltõielisest kevadmagunast.  Veidi küll tibutas, aga nii hull see vihm nüüd ka ei olnud, et istutada ei kannatanud.:)

2 comments:

  1. Mul pidasid vialii priimulad 4-5 a vastu, st read hõrenesid üsna iga aastaga kuni siis kahanesid nulli. Aga ma ei poputanud neid kuidagi, vbl kuskil pisut soojemas kohas saaks neid pikalt pidada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on kahel korral välja läinud, aga poest on neid ühekaupa kallis osta. Nüüd panin igasse aiamaastiku tüüpi 4-5 taime, et välja selgitada kus neile nagu kõige rohkem meeldib, sest ka meie aias on oma nn "külmajooned". Ja kui ei pea vastu siis hunt nendega ja tähendab, et ei ole Saku laiuskraadi taim. Lavendel aga jäi omakasvatatud taimedest ellu ja lausa pakatab elurõõmust.

      Delete