Monday, March 25, 2013

Näpud mullased, nägu naerul.:)

Täna tulid Rhodohypoxis `Dawn` - maakeeli punatäht, kummalise õieehitusega alpiaia taim Lõuna-Aafrikast, kui tead hoida, siis talvitub meil ka, pakis oli kaks pisikest pungaga mugulat; Anemonella thalictroides - pisiülane, tema kohta puudub mul info meil talvitumise kohta, igatahes peaks olema võluvate väikeste valgete õitega taim , Androsace sempervivoides `Susan Joan`, Androsace studiosorum, (Nõmmkannid oma tuntud headuses, neist ei saa kunagi küllalt); Epimedium grandiflorum `Red Beauty`, Epimedium youngianum `Niveum` (Epimeediumisõltlane olen ma ka:); Euryops acraeus (harfiõis, jäik hõbejas leherosett, taim, kes on ka õiteta kaunis pinnakate, õied kollased; Sebaea Thomasii (võõramaa alpitaim, olemuselt meenutab kollaseõielist väikest igihali, pisikesed helerohelised jäigad lehed, Primula vulgaris `Innisfree`  - tõeline priimulapeenra rosin, sest tal on peedipunased lehed ja sügavpunased õied, vana hea Aquelegia flabellata pumila `Alba`- valgeõieline lehvikjas kurekell, kellega lihtsalt pole Eestis trehvanud (hoolimata aktiivsest jahtimisest:)
Veetsin õndsa tunnikese uustulnukaid pottidesse istutades. Elu on nii lill!:)

8 comments:

  1. Oooh, ma tean, mis tunne see on. Nüüd oled veel 3 päeva kui pilvede peal :)
    Kahjulugu, seda `Niveumi` oleksid võinud ka minult saada, kuskil me ilmselt ikka kohtume ja post või kullerid käivad ju ka. Sebaead hakkan küll googeldama.

    ReplyDelete
  2. Tänan.:)
    Kuid väga huvitav oli nende pakkimisstiili vaadata. Juur niiskesse karusamblasse mähitud, siis märga salvrätti ja tihkelt kaelani kilekotti. Taimed külili nagu muumiad. All ja peal paks kiht kortsutatud ajalehti. Lihtsat, sellist mis sooja ka annab. Arvasin, et mujalmaal ammu klantspaberile üle mindud. Väga ilusasti olid viis päeva välja kannatanud. Tugeva iseseisva juurega üksiktaimed olid kõik, enne kuskil juurdunud olnud, mitte puhmikust jagatud. Väga akuraat wärk neil.:)
    Ma ei tea veel kas Sebaea meil talvitub, kuid osa jätan sügisel prooviks õue. Olemuselt meenutab oma ta heleroheliste lehtede ja kollaste õitega väikest igihali, kuid pikki võsusid tal pole. Lehed on nahkjad ja jäigad. Ainukesena teistest olid tal praegu ka õied peal. Lõhn meenutab talvise lumekupu oma, kuid on veidi mahedam. Paistab olevat kiiresti kohanev ja kasvav mägilane. Ja kui mätas sügiseks kosub, siis ikka jagan.

    ReplyDelete
  3. Ma googeldasin teda eile ja sattusin ühte UK kauplusse, mis võib viimasegi aruraasukese, kui teda mõnel aiandajal veel järel on, peast päriseks viia :D
    http://www.edrom-nurseries.co.uk/shop/pc/home.asp , kus on valik epimeediume, adooniseid ja muud hüva kraami. Ma lausa põgenesin sellelt lehelt, aga täna alustan vist uuesti.
    Ma mõtlen, et uustulnukaid ei maksaks sügisel küll jagada, las nad kohanevad, enne kui neile noaga kallale minna ja haavu tekitama hakata
    Olen Muhedik, panin kogemata vale parooli

    ReplyDelete
  4. eeh, no sealt ma tellisingi:), aga talvel oli neid põnevaid palju rohkem saadaval, magasin tellimisega õige aja maha, praegu on paljude huvitavate asjade juures kiri, et out of the stock, aga senileitutest tõesti liigirikkaim koht.

    ReplyDelete
  5. Oh, nii tore, mul on sinu üle nii hea meel, väga armsad tegelased!
    Mina ootan oma epimeediume, nende tulekuni läheb veel aega, sest pühadenädal ka vahepeal.
    Nii põnev!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegin postkontoriga diili, et kui taimed esmaspäeval tulevad, siis helistavad. Milla see teatis veel koju saadetakse ja...Esmaspäeval ju side kinni, aga keegi ikka majas, kes posti vastu võtab ja postiljonide tööd kureerib. Proovi ka, saad ehk päev varem kätte.

      Delete
    2. Mina elan vist liiga heas kohas, pakkidega pole ilmaski mingit muret, kohe jaotuspunktist toob postiljon nad mulle kätte samal päeval, mil nad sinna jõuavad.
      Need suured firmad pakivad tõesti imeliselt. Ma olin kõige enam jahmunud, kui vesiroosid tulid paljasjuursetena :D Samuti veidi sammalt, vesimärg ajaleht, kilekott, kuivad ajalehed segi puidulaastuga kotikeste vahel. Ajaleht on neil priima kaup, sobib nii soojaks, märjaks kui kuivaks materjaliks.

      Delete
  6. Tänud, mul on muidu väga tore kirjakandja, temaga saab alati kokku leppida.

    ReplyDelete