Saturday, March 30, 2013

Poole sammu kaupa

Eile hommikul miinus 14, täna hommikul miinus 9.
Eilne õhusoojus oli esimest korda niisugune, et võis verandal tubaste hilpudega pesu kuivama panna ja polnudki külm ega miskit. Hull päike on. Lumi lausa aurab aiast. Ka aknaalused krookusi varjavad hanged on hakanud kahanema. Natuke vähem meeldis mulle avastada et leviisia oli välja sulanud ja vist ka miinus 14 külma saanud ja siis veel päikest peale...katsin küll uuesti lumega, aga kahtlused on. Minu lemmikleviisia, kelle lõhn meenutab kolkunud lõhnaõli hõngu vanas mohäärkampsunis...Hoian tal edaspidi silma peal. Teine punt võrkiiriseid sulas ka eile välja. Progress.:) Lumekupu koha peal on ikka veel Alaska.
Mõtlen tõsiselt esimeste kevadekuulutajate kaitseala rajamisele paraadtrepi kõrvale. Suvel lendab see muidugi kõik suurtööde tähe all meelest, et kuhu ikka oleks pidanud esmaõitsejad istutama, kevadel siis jälle meenub.
Vähemalt korra päevas käin  jahedas taimetoas oma uustulnukaid imetlemas. Punatähe pung on poole suuremaks kasvanud ja epimeediumid koos pisiülasega voldivad tasakesi lehti lahti. Ilus.
Kummaline ilm on täna, midagi kuskil pööratakse igatahes (midagi peale kella). Maja varjupoolel soojakraadid pluss 2,5 ja peale lõunat muutus sombune päike  lauspilvituseks.

2 comments:

  1. Eile oli meil esimene päev, mil päevased kraadid üle 0 ulatusid, aga ju meil veel nii palju seda lumekest on, et välja ei sulanud keegi. Täna sajab laia lund ja õhk on jälle -6C
    Tore, et uustulnukad Su kohe omaks võtsid:)

    ReplyDelete
  2. Eks vist ka meil siis lumi varsti tulekul. :)

    ReplyDelete