Tuesday, May 8, 2012

Rohevahetus

Pühapäeval oli aias liikumist. Tulid lääne-päevakübar `Black Beauty`, taevassinine kommeliin, nartssid `White Marvel`, `Rip van Winkle` ja `Cum Laude`, jaaguleht, tundmatu emajuure poeg, liilia `Rumba` ja  nimetu liilia, valgeõieline ängelhein, roniv hortensia (läks talvel hortensiate maale, proovin uuesti), narmaline linnupiim, valge kobarhüatsint, ahtalehine pojeng, anomaalne pojeng (eelmise võttis talv endale, proovin uuesti), häkveetia pisiputk, kukehari `Elegans`, Douglasi leeklill `White Admiral`.
Ilmaga vedas tohutult, sest kui kõik oli maha istutatud, hakkas sadama.
Täna on esimene vastuvahetus ja pühapäeval teine.
Ilmad on imelised. Kevad ei saagi teistsugune olla. Puude lehtimise aegu muud ei teekski kui vahiks loodust, isegi kõige igavamad pajuvõsad teede ääres omandavad lehtimise ajal erilise nimbuse ja oleksid nagu maha astunud vanaegsetelt jaapani loodusgravüüridelt, rääkimata pikkade rippuvate okstega arukaskedest. Imeline.
Aias asutab õisi avama punane epimeedium, peenras paistavad hambulislehiste priimulate roosad ja valged kerad,  tavalise priimula sametpunane laik, pungi avavad roosilõhnaline kuldjuur, farreri kuldjuur ja hanerohi `Plena`. Nurga taga tunnevad ennast hästi vanad head valged trompetnartsissid. `Salome` sel aastal ei õitse. Midagi oli, mis õrnale hollandlannale ei meeldinud. Tohin ma arvata? Oli see nüüd 20 miinust ilma lumeta või miinus 34 lumega? Tegelikult on sarkasm antud teemal täiesti üleliigne, sest ilm "on nigu on" ja tema lihtsalt ei õitse.
Tõeliselt kaunilt troonib valge männi `Radiata` hõlma all karukell `Röde Klokke` helepunase lillekesena. (Ma ei tea kuidas ma seni ilma karukelladeta üldse elanud olen.:)
Narmalise karukella taimed on kenasti idanenud ja järgmine kevad tuleb neist karukelladele lisa.
Täna hommikul oli öökülm (-2,8), kuid kevadised paistavad sellest väikesest külmakõdist üldse mitte hoolivat.



No comments:

Post a Comment