Saturday, May 5, 2012

Saabumine

Kassid magavad nüüdsest väljas. Voodi jalutsis ei ole enam sooja sabaga tellist, aga samas, keegi ei torka ka öösel kell neli vurre näkku, et lippa, tüdruk ja ava nüüd siva üks konserv.
Hommikune rüselus rõduukse taga meenutab möödunud aegu ja toob silma ette satgnaaegse pildi ärevil rahvamassidest Tallinna Kaubamaja ukse taga enne avamist. Suured silmad, palju vurre, kannatamatus, vaikne hasart, küünarnukid...
Nüüd peab silma hoolega lahti hoidma, vahel pudeneb nende tulles põrandale puuke ja hiiri. Mõnikord võivad need veel elus olla.
Nojah. Avan ukse. Wuh! Wuh! Ainult käpapadina otsa on veel köögist kosta...ja ablast matsutamist.
Kunagi, kui alles alevikku kolisime ja mina linnas tööl käisin, siis helistasin bussiga tööle sõites öövahetusest naasevale kaasale, et toit on praeahjus või mine poodi jne, aga lisamärkusega tuli alati, et "Söötsin põrsad ka ära." Selle peale täheldasin oma lõbuks bussis alati teatud väikest elevust ja  uudishimulikke pilke, et näe, peavad alevikus sigu. Jutt käis aga hoopis nurrpõrsastest. Nende kausi ümbrus läks alati nii ruttu rokaseks.
Kevadised ilmad on heitlikud nagu lapse meel. Eilne jäine hommik vaheldus palava suveilmaga ja moondus öiseks soojaks vihmaks. Kõik on kenasti kastetud ja häppid.
Indiaanlastemaa kevadmagun õitseb vaid nädalakese või poolteist. Sellegipoolest on ta üks mu lemmikuid.
Topeltõieline oli veel nii väike, et sel aastal veel ei õitsenud, tahab jõudu koguda, samas, see üks leheke on hästi tugev ja elujõuline.
Täna lähevad nartsissid lahti. Vana valge trompet ja poest tulnud `Salome`. Ka peotäis Heleni tulbisibulaid on endale uhked pealsed kasvatanud ja ühe õienupu pilust paistab kollaseid narmaid. Vägev!:)
Panen täna lava mulda täis ja istutan priimulakülvi pottidesse. Hakkavad juba üksteisel silmi peast sööma.
Meeles mõlgub ka taimevahetus. Ehk homme hommikupoole õnnestub Randveres ära käia.
Tegelikult on taimevahetus juba alanud. Eile tuli ahtalehine punanupp. Vaatan talle täna väär
ilise koha.

No comments:

Post a Comment